România a intrat în valul trei al pandemiei. Tulpinile din Brazilia și Marea Britanie au transmitere comunitară, specialiștii trag un semnal de alarmă

București și Timiș - cele mai multe cazuri noi de Covid / ​Rata de infectare crește puternic

Autoritățile sunt în alertă după ce primii doi români au fost diagnosticați cu tulpina braziliană a coronavirusului. Este o variantă care poate duce la reinfectarea celor care au trecut prin boală. A crescut îngrijorător și numărul cazurilor cu mutaţia britanică.

Unul dintre pacienții infectați cu tulpina braziliană are 38 de ani, iar celălalt, 57. Ambii sunt din Bucureşti, se simt bine și sunt tratați acasă. Bărbatul de 38 de ani nu a intrat în contact cu cineva diagnosticat Covid-19 și nici nu a călătorit în străinătate. Cel de-al doilea pacient s-a infectat de la un coleg de serviciu. Medicii spun că transmisia este comunitară și cel mai probabil mai sunt pacienți infectați cu această tulpină.

Adrian Marinescu, medic infecționist: Vorbim de secvenţiere genomică. O analiză genetică complexă. Aceste noi variante înseamnă o creştere a numărului de infectări. O creştere de la o zi la alta. În ultimele săptămâni a fost o creştere constantă.

Medicii spun că tulpina braziliană este foarte contagioasă şi poate îmbolnăvi chiar şi pe cei care s-au vindecat deja de coronavirus.

Tulpina din Brazilia s-a răspândit în toată Europa

Beatrice Mahler, manager Institutul Marius Nasta: Există risc de reinfectare de până la 67% la persoanele care au trecut deja prin boală. Anticorpii pe care îi avem ca urmare prin trecere prin boală nu au o eficienţă suficient de mare cand organismul se întâlnește cu aceată tulpină.

Printre statele din Europa unde a fost identificată această variantă se numara: Marea Britanie, Irlanda, Belgia, Olanda, Elveţia, Italia, Spania, Franţa, Portugalia, Croaţia şi Danemarca.

Veși bune cu privire la serurile Pfizer și AstraZeneca

Studiile arată că vaccinurile Pfizer-BioNtech și AstraZeneca-Oxford ne-ar putea proteja de această tulpină. Autoritățile sunt în alertă pentru că a crescut alarmant și numărul cazurilor cu mutaţia din UK. Am ajuns la 378 de infectări certificate. 10 dintre acești bolnavi au murit.

Valeriu Gheorghiță, coordonator campanie de vaccinare: Ne așteptăm ca tulpina britanică să devină dominantă. Vaccinurile ne protejează de forme severe plus critice.

sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “România a intrat în valul trei al pandemiei. Tulpinile din Brazilia și Marea Britanie au transmitere comunitară, specialiștii trag un semnal de alarmă

Lasă un răspuns