Români atacaţi cu sălbăticie în Paris. Francezii sunt speriaţi că vor să le fure copiii pentru organe (Video)

Atacuri violente au loc în aceste zile la Paris, în Franţa, asupra taberelor de romi de origine română, după ce o ştire falsă, despre un român într-o camionetă albă care fură copii pentru a le vinde organele, a devenit virală.

Tabere de romi români din Paris au fost atacate violent de mai multe persoane după ce, în ultimele săptămâni, pe rețelele de socializare au circulat informații privind existența unui bărbat într-o camionetă albă care răpește copii.

În unele versiuni ale fake news-ului, cel care conduce mașina este român.

Atacatorii, înarmaţi cu bâte, cuţite de bucătărie şi alte arme improvizate, au ajuns la taberele de romi din suburbiile capitalei franceze. Cele mai grave incidente au avut loc luni noaptea în zonele Clichy-sous-Bois, Bobigny şi Colombes.

Mai multe înregistrări ale atacurilor au apărut pe Facebook sau Snapchat.

Atenţie, imagini cu puternic impact emoţional!

Poliţia avertizează că s-a creat o adevărată psihoză în suburbii în privinţa românilor, şi transmite oamenilor că este vorba de informaţii false.

Aproximativ 20 de persoane au fost arestate în urma atacurilor.

„Este o adevărată paranoia!”, scrie Liberation.

Români acuzaţi că fură copii pentru organe, în Franţa

Isteria a izbucnit după ce, pe rețelele de socializare și pe Whatsapp a circulat în ultimele săptămâni un mesaj în care se vorbește de un bărbat de origine română sau bulgară, într-o camionetă albă, care răpește copii pentru a le vinde organele.

Poliţia din Paris a emis un comunicat prin care atenţionează populaţia că este vorba de zvonuri total nefondate şi avertizează că orice acţiuni violente împotriva românilor vor fi pedepsite conform legii.

O ştire falsă asemănătoare a circulat şi în Belgia, în 2012. Atunci era vorba despre trei români care ar fi încercat să răpească un copil.

În 2014, o versiune care circula în Germania vorbea de doi bărbați, români sau bulgari, care au încercat să răpească mai mulți copii, pentru trafic de organe. Zvonuri s-au dovedit a fi false, scrie observator.tv.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns