Rochia de catifea – simbol al luxului

Cu mulți ani în urmă, catifeaua, simbol al luxului, opulenței și al seducției reprezenta materialul favorit al domnițelor care voiau să se facă remarcate în societate prin eleganța desăvârșită și gusturi rafinate.

Astăzi, catifeaua continuă să fie în topul preferințelor femeilor, fiind reinventată de către marile case de modă, care ne pun la dispoziție o mulțime de modalități de purtare a acestui material prețios, făcându-l potrivit chiar și pentru ținutele de zi. Valentino, Louis Vuitton sau Dolce Gabana sunt doar câțiva dintre marii designeri care includ catifeaua în mare parte din colecții.

O rochie de catifea va reprezenta întotdeauna o piesă statement, motiv pentru care orice femeie trebuie să acorde o importanță deosebită alegerii acesteia. Croiul și culoarea trebuie să fie perfecte! Pentru că o asemenea rochie nu pare să se demodeze prea curând, se recomandă alegerea unor nunațe precum: roșu, vișiniu, negru, nude, albastru închis – tonuri ce pot fi purtate într-o mulțime de combinații.

Croielile mai sofisticate și culorile puternice, precum: mov, fucsia, verde smarald, sau nuanțele metalice sunt ideale pentru ținutele rafinate de seară, în timp ce nuanțe de nude sau negru pot fi ușor adaptate la ținute de zi dacă sunt accesorizate corect: un ceas de mână cu curea din piele, o curea în talie în culori simple, niște cercei de mici dimensiuni.

Pentru că rochia de catifea este în sine o piesă statement, nu ai nevoie de prea multe accesorii pentru a o scoate în evidență.

O combinație inedită este cea dintre rochii de catifea și veste de blană. Se poate miza pe o rochie plisată de catifea cu accente metalice și mâneci lungi, asortată cu o vestă din blană într-o nuanță feminină, cum este rozul pal. Se poate completa totul cu o geantă mini într-o nuanță superbă de albastru electric și cu niște cercei în același ton ca și vesta. Nu trebuie să lipsească pantofii stileto!

Ziua, pentru un look lejer cu o notă rafinată se poate purta clasica rochie neagră de catifea alături de o jachetă din piele și niște ghete biker negre.

Lungi, scurte sau midi, rochiile din catifea vor fi mereu la modă. Sunt genul de piese ce pot fi reinventate de la un an la altul, iar cu mici ajustări pot fi readuse la viață. Sunt mereu o opțiune vestimentară potrivită pentru orice femeie care își caută o ținută de seară cu o notă seducătoare sau o ținută de zi cu un aer rafinat.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns