Rochia de catifea – simbol al luxului

Rochia de catifea – simbol al luxului

Cu mulţi ani în urmă, catifeaua, simbol al luxului, opulenței şi al seducţiei reprezenta materialul favorit al femeilor care voiau să se facă remarcate în societate prin eleganța desăvârșită şi gusturi rafinate.

Astăzi, catifeaua continuă să fie în topul preferinţelor femeilor, fiind reinventată de către marile case de modă, care ne pun la dispoziţie o mulţime de modalităţi de purtare a acestui material preţios, făcându-l potrivit chiar şi pentru ţinutele de zi. Valentino, Louis Vuitton sau Dolce Gabbana sunt doar câţiva dintre marii designeri care includ catifeaua în mare parte din colecţii.

Rochii din catifea – ideale pentru un look desăvârșit

O rochie din catifea va reprezenta întotdeauna o piesă statement, motiv pentru care orice femeie trebuie să acorde o importanţă deosebită alegerii acesteia. Croiul şi culoarea trebuie să fie perfecte! Pentru că o asemenea rochie nu pare să se demodeze prea curând, se recomandă alegerea unor nuanţe precum: roşu, vişiniu, negru, nude, albastru închis – tonuri ce pot fi purtate într-o mulţime de combinaţii.

Croielile mai sofisticate şi culorile puternice, precum: mov, fucsia, verde smarald, sau nuanţele metalice sunt ideale pentru ţinutele rafinate de seară, în timp ce nuanţe de nude sau negru pot fi uşor adaptate la ţinute de zi dacă sunt accesorizate corect: un ceas de mâna cu curea din piele, o curea în talie în culori simple, nişte cercei de mici dimensiuni.

Pentru că rochia de catifea este în sine o piesă statement, nu ai nevoie de prea multe accesorii pentru a o scoate în evidenţă.

O combinaţie inedită este cea dintre rochii de catifea şi sacouri oversized elegante. Acest combo va arăta foarte bine cu pantofi cu toc cu botul ascuțit. Se poate miza pe o rochie mini de catifea, nude sau argintie asortată la un sacou supradimensionat într-o nuanţă feminină, cum este rozul pal. Se poate completa totul cu o geantă mini într-o nuanță nude şi cu nişte cercei în același ton ca şi sacoul.

De asemenea o rochie de catifea se poate asorta la fel de bine și cu geci de piele însă trebuie să urmezi o linie simplă și să alegi un look minimalist, pentru a nu încărca prea mult ținuta.

Ziua, pentru un look lejer cu o notă rafinată se poate purta clasica rochie neagră de catifea alături de o jachetă din piele şi nişte ghete biker negre.

Lungi, scurte sau midi, rochiile din catifea vor fi mereu la modă. Sunt genul de piese ce pot fi reinventate de la un an la altul, iar cu mici ajustări pot fi readuse la viață. Sunt mereu o opţiune vestimentară potrivită pentru orice femeie care îşi caută o ţinută de seară cu o notă seducătoare sau o ținută de zi cu un aer rafinat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns