Robu şi-a tras o majoritate pe muchie de cuţit

protocl pnl udmr

Nimic spectaculos în negocierile de la Consiliul Local Timişoara: primarul Nicolae Robu s-a aliat doar cu UDMR, rezultând o alianţă extrem de fragilă, cu un total de 14 mandate, faţă de 13 câte are opoziţia.

Astfel, conform unui comunicat de presă, PNL şi UDMR au încheiat o alianţă politică administrativă, potrivit căreia cei 14 consilieri ai celor două formaţiuni (12 de la PNL şi doi de la UDMR), vor acţiona unitar.

De asemenea, au fost stabiliţi şi cei doi viceprimari: Dan Diaconu (PNL) şi Imre Farkas (UDMR). Aparent, problema majorităţii a fost tranşată şi toate speculaţiile conform cărora UDMR ar fi de partea PSD au fost închise. Numai că această majoritate este extrem de fragilă şi este suficient să existe o singură defecţiune în mecansimul de vot pentru a compromite alianţa realizată.

Mai mult, unul dintre cei doi consilieri de pe listele UDMR nu este maghiar, ci reprezintă Uniunea Bulgarilor din Banat.

Dacă minorităţile vor lua în toamnă o decizie politică la nivel naţional de susţinere a unui anumit partid politic, este de aşteptat ca votul bulgarului (anul viitor, va fi un sârb în consiliul local, conform algoritmului de pe lista UDMR) să nu mai fie pe placul lui Nicoale Robu.

Cert este că vor fi discuţii foarte aprinse în CLT, cu un PSD foarte întărit şi în măsură să întoarcă multe dintre proiectele primarului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Robu şi-a tras o majoritate pe muchie de cuţit

  1. Toti au fost alesi de cetateni, asa ca sa faca bine atat PSD cat si PNL sa lase figurile si interesele de partid si sa munceasca in folosul nostru celor care i-am ales si ii platim!!!

Lasă un răspuns