Robu promite că nu cresc impozitele și taxele locale. Ce spune primarul Timişoarei

Conform unui comunicat al primarului Timișoarei, impozitele și taxele locale nu vor crește anul viitor, urmând să rămână la același nivel din 2017.

„Așa cum am dovedit-o din 2012 de când sunt primar, eu sunt un liberal autentic și, pe cale de consecință, sunt partizanul fiscalității cât mai scăzute. Așa se face că, de când sunt primar, am scăzut mereu taxele și impozitele locale, făcând din Timișoara orașul reședință de județ cu cea mai mică fiscalitate.

Și tot așa se face că eu nu contest noul cod fiscal global, ci, dimpotrivă, apreciez unele prevederi, cum ar fi reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10 la sută. Ce am contestat și contest este neridicarea cotei părți din impozitul pe venit ce revine bugetului local, de la 41,75 la sută, cât este actualmente, la 66,8 la sută, cât ar trebui să devină pentru ca bugetele locale să nu scadă în urma scăderii impozitului pe venit.

Neridicarea conduce, în lipsa altor măsuri compensatorii, în cazul municipiului Timișoara, la scăderea veniturilor la bugetul local, cu nu mai puțin de 33 de milioane de euro pe an! Scădere pur și simplu insurmontabilă!

Într-o atare situație, la disperare, evident că orice primar se gândește la ce poate face el, prin decizii locale, pentru compensarea scăderii, și anume la creșterea taxelor și impozitelor locale! Ei bine, cumpănind mult asupra problemei, am decis să asum păstrarea tuturor taxelor și impozitelor locale pentru 2018 exact la valorile din 2017 și să continui, bineînțeles, să pun presiune pe guvernul hrăpăreț PSD-isto ALDE-ist să ne dea banii înapoi – banii noștri!

Deci, stimați timișoreni persoane fizice și stimați gestionari de afaceri pe raza municipiului Timișoara, în 2018 veți plăti la bugetul local tot atât cât ați plătit și în 2017 – adică foarte puțin! Fie să aveți venituri, respectiv profituri cât mai mari și orașul să prospere prin prosperitatea dumneavoastră!”, a anunțat Nicolae Robu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns