Revelionul, o sărbătoare „cu de toate”

anul nou 2022

Dacă Nașterea Domnului este sărbătorită de majoritatea românilor acasă, cu familia și prietenii, nu același lucru se poate spune despre noaptea care marchează trecerea dintre ani.

Gospodinele nu se mai arată atât de dornice să petreacă ore în șir la bucătărie și acordă mai multă atenție unei ambianțe plăcute.

Mâncarea trece pe locul al doilea, deși, tot în tradiția populară, masa trebuie să fie plină „cu de toate” la ora 12 noaptea.

Meniul, însă, este unul ceva mai rafinat și nu include chiar orice.

Primul pe listă este peștele, care se află la mare căutare prin magazinele timișorene, la prețuri variabile, care pot ajunge până la 60 de lei pentru un kilogram de ton, de exemplu, sau la 49 de lei/kg pentru fileurile de somon.

Puteți opta și pentru ceva mai ieftin, cum ar fi știuca, la 26 de lei kilogramul.

Pe lista de mâncăruri s-ar mai afla boabele de struguri, 12 la număr, care se înghit la miezul nopții pentru a avea parte de tot atâtea luni dulci și pline de sănătate.

Citricele, merele şi orice alt fruct cu formă rotundă ar trebui să nu lipsească de pe masa de Revelion, acestea simbolizând sănătatea şi vitalitatea.

Varza, salata și spanacul ar trebui şi ele consumate de Revelion.

Verdele este simbolul sănătăţii, iar frunzele sunt asociate cu bancnotele, astfel încât se crede că dacă vom mânca legume verzi de Anul Nou vom fi mai bogaţi în noul an.

De asemenea, legumele în formă de boabe – fasolea, mazărea, lintea – simbolizează şi ele belşugul.

Și carnea de porc trebuie să se regăsească pe masa de Revelion.

Porcul este considerat norocos pentru că inspiră avuţie, acesta fiind şi motivul pentru care majoritatea puşculiţelor au formă de purceluşi.

La masa dintre ani nu este recomandată carnea de pui, fiind considerată un simbol al sărăciei.

Aceasta poate fi înlocuită, însă, cu carnea de curcan, considerat singura pasăre aducătoare de noroc.

Din acest motiv, probabil, în hypermarketurile timișorene nu se mai prea găsește carne de curcan, deși în restul anului aceasta nu e la mare căutare.

Pentru desert, rămânând în zona superstițiilor (sau a tradițiilor), ar trebui să punem pe masă un tort, a cărui formă rotundă simbolizează veșnicia.

În materie de băuturi, se consideră că șampania ar fi cea mai indicată, fiind aducătoare de belșug și ajutând la împlinirea dorințelor, mai ales dacă este băută fix la miezul nopții.

Alte tradiții pentru noaptea dintre ani

Anul Nou nu trebuie să ne prindă fără bani în buzunar, ca întreg 2019 să fie unul prosper.

În plus, tradiția spune că înainte ca noul an să înceapă ar fi bine să scăpăm de datorii, asta pentru a nu rămâne îndatorați tot anul.

În materie de îmbrăcăminte, ar trebui să purtăm măcar un articol vestimentar nou și unul de culoare roșie, pentru că acestea aduc noroc și atrag energiile pozitive.

Chiar dacă vă deranjează puțin ideea, se pare că în ajunul Anului Nou și în prima zi din 2019 nu ar trebui să aruncăm gunoiul, ca să nu alungăm norocul din casă.

La miezul nopții, ferestrele și ușile se deschid larg, pentru a permite noului an să intre, iar spiritelor rele, să plece.

Noaptea de Revelion trebuie să fie una veselă, astfel că, sub nici un motiv, nimeni nu trebuie să plângă, dar nici să doarmă, în caz contrar, noul an va aduce probleme și somnolență.

Îndrăgostiții care vor să aibă o relație lungă și fericită nu trebuie să uite ca în noaptea de Anul Nou să se sărute sub vâsc.

Se mai spune că imediat după trecerea în noul an, dacă ne punem o dorință, aceasta se va îndeplini, cu condiția să nu o dezvăluim.

Revelionul la restaurant

Timișoara abundă de oferte pentru petrecerea de Revelion, pentru cei care nu au chef să rămână între cei patru pereți ai locuinței proprii.

Se găsesc oferte, la o primă căutare, la 260, 288, 300, 390 de lei, dar majoritatea localurilor au încheiat deja rezervările, astfel că persoanele care doresc să-l întâmpine pe 2019 „în oraș” ar trebui să se grăbească.

Nu este de neglijat nici oferta din Piața Victoriei, unde vor concerta, începând cu ora 18,30, Subcarpați, Basska, Kamelia, Trupa Box Office și Sean Norvis & MC Steliano.

Petrecerea din centru se va încheia la o jumătate de oră după miezul nopții.

Orice alegere ați face, nu uitați să luați cu voi buna dispoziție!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns