Reţetă de întinerire a unui sat timişean

La începutul acestui an, scriam despre un sat timişean, afirmând că are nevoie de întinerire. Tot atunci, prezentam o posibilă rețetă pentru aceasta.

Reluând subiectul cu edilul-șef al comunei Voiteg, Tudor Marinescu, am aflat că rețeta are o completare. Tratamentul lipsă pare a fi modernizarea drumului județean Voiteg-Folea-Șipet-Tormac, care va începe la anul.

Odată cu rezolvarea acestei legături rutiere, autoritățile cred că se face încă un pas spre ieșirea din izolare a satului de care vorbim, Folea, imaginând că va veni pe acest traseu un autobuz care să meargă la Deta, la Timișoara.

În prezent, pentru cei circa 400 de locuitori ai așezării, singurele posibilități de transport de persoane sunt autobuzul primăriei care duce elevii la Voiteg și Deta și care îi ia și pe cetățenii care au treburi în aceste localițăți și autobuzele de navetă ale muncitorilor. În rest, doar mașinile personale ale localnicilor mai pot constitui o variantă de deplasare pentru cei care nu au decât… bicicletă sau căruță.

Edilul spune și că modernizarea acestui drum va intensifica traficul prin Folea, ceea ce va tulbura liniștea și tihna de acum a localității. Dacă dorim însă să atingem standarde mai bune de transport trebuie să facem loc și compromisului, nu-i așa?

Cât despre întinerirea satului, chiar și cu acest ingredient, tot nu se va produce o minune. Cel mai simplu ar fi ca o sută de familii tinere să se stabilească aici. Dacă ar face-o, într-un deceniu Folea ar deveni chiar mai mult decât a fost cândva…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Reţetă de întinerire a unui sat timişean

Lasă un răspuns