Reţeaua de drumuri bune va fi prelungită într-o comună timişeană

De cinci încoace asfaltul există pe zece kilometri de străzi într-o comună timişeană. După acest interval de timp, a sosit și momentul recepției finale, dar aceasta trebuie pregătită.

Astfel, primarul Cenadului, Nicolae Crăciun, și dirigintele de șantier, ing. Dan Faur, au parcurs întregul carosabil asfaltat pentru a marca locurile în care este necesar să se intervină pentru remedieri în vederea semnării actului de recepție finală. Cei doi au „contabilizat” doar vreo 50-75 de metri pătrați care au nevoie de mici reparații după cei cinci ani de utilizare.

Asfaltarea s-a executat în baza unui proiect integrat, finanțat din Programul Național de Dezvoltare Rurală, prin măsura 3.2.2. La această oră, din cei 36 de kilometri de străzi câți are Cenadul, 16 sunt asfaltați, restul fiind doar pietruiți.

De când modernizarea a pătruns efectiv pe ulițe, principalii beneficiari, adică plătitorii de impozite și taxe, au putut vedea diferența dintre un drum asfaltat și unul doar pietruit. Totodată și pretențiile lor au crescut considerabil, ceea ce arată că rețeaua de drumuri bune trebuie prelungită peste tot.

În privința costurilor viitoare, care vor trebui suportate de către primărie în fiecare an pentru lucrările de întreținere și reparații la aceste drumuri, edilul este foarte optimist:

„Dacă asfaltarea a fost atât de bine făcută că a ținut cinci ani fără nici o reparație, acest lucru datorându-se în primul rând exigenței dirigintelui de șantier, atunci înseamnă că, în viitorii cinci ani, va fi la fel. Cum costurile de întreținere sunt foarte mari pentru carosabilul doar pietruit, nu trebuie să ne facem prea multe griji în privința reparațiilor viitoare pentru cel asfaltat…”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns