Rețea de trafic de migranți și droguri, destructurată în vestul ţării. Cinci persoane au fost arestate

Două persoane bănuite de trafic de droguri, arestate preventiv

Rețea de trafic de migranți și droguri, destructurată în vestul ţării. Cinci persoane au fost arestate

Polițiștii din Oradea și un procuror DIICOT au făcut, miercuri, 9 percheziții domiciliare în Oradea, județul Bihor, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de migranți, trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

Din cercetări a reieșit că, în acest an, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, toate din județul Bihor, coordonate de un bărbat, de 39 de ani, din Maroc, cu drept de ședere în România, ar fi facilitat trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, înspre Ungaria, pentru mai mulți cetățeni marocani, solicitanți de azil.

Astfel, bărbatul de 39 de ani, lider al grupării, cu sprijinul unei femei, de 34 de ani, din Oradea, ar fi racolat persoane dispuse să transporte solicitanții de azil, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României înspre țări ale Uniunii Europene.

De asemenea, migranții de origine afro-asiatică ar fi fost adăpostiți, fiindu-le asigurate cazarea și transportul în scopul trecerii frauduloase a frontierei României.

Totodată, fiecare migrant ar fi achitat persoanelor bănuite sume pornind de la 1.000 de euro.

Activitatea ar fi fost organizată pe mai multe paliere, unii transportatori fiind racolați pentru trecerea ilegală a frontierei de stat a României în Ungaria, iar, ulterior, alți transportatori ar fi preluat solicitanții de azil, din Ungaria și i-ar fi transportat în diverse țări ale Uniunii Europene.

Totodată, unul dintre suspecți, apropiat al grupului infracțional, este bănuit că, în acest an, ar fi vândut, atât către membrii grupării, cât și altor persoane, din Oradea, droguri de risc și mare risc.

CITEŞTE ŞI: Se închide circulaţia pe strada Nufărului şi Calea Torontalului

„În urma perchezițiilor domiciliare efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale a bănuiților, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 596 de grame de pulbere cristalizată, 316 grame de pulbere cristalizată, ambalată în plicuri de câte un gram, 46 de grame de materie vegetală solidificată, 14 sigilii destinate sigilării transportului de mărfuri, 22 de telefoane mobile, două laptop-uri, diverse documente și înscrisuri, precum și 5.920 de euro și 6.400 de lei”, informează IGPR.

Cinci persoane au fost reținute, iar joi Tribunalul Bihor a decis arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *