Reţea de trafic de migranţi destructurată de DIICOT

O reţea de trafic de migranţi, bine organizată, care opera pe relaţia Serbia-România-Ungaria, a fost destructurată de DIICOT Timişoara, în colaborare cu poliţiştii de frontieră timişeni.

Capii reţelei au fost monitorizaţi pe teritoriul ţării noastre, în ultimele zile. În 12 septembrie, călăuzele au racolat un grup de cetăţeni sirieni din Bucureşti.

11 dintre aceştia au trecut ilegal frontiera în 26 august. Ei fost predaţi Serviciului pentru imigrări Timiş, ulterior ajungând la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Bucureşti.

După ce au fost racolaţi, cetăţenii sirieni au fost conduşi spre frontieră, membrii reţelei de trafic de migranţi promiţându-le că îi vor duce în Ungaria.

În 13 septembrie, în jurul orei 22, poliţiştii de frontieră au observat un grup de persoane care încerca să treacă ilegal graniţa spre Ungaria, prin apropierea Punctului de trecere a frontierei Cenad (PTF Cenad).

Oamenii legii au intervenit fiind reţinute 24 de persoane de origine afro-asiatică, şi patru călăuze de naţionalitate sârbă. Una dntre călăuze a fost reţinută o dată cu grupul de migranţi, alta, în Timişoara, iar doi sârbi au fost prinşi la PTF Cenad.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 24 persoane urmând a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale, călăuzele fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi constituirea unui grup infracţional organizat.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns