Restricții de circulație pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj, în perioada Rusaliilor Catolice

Restricții de circulație pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj, în perioada Rusaliilor Catolice

Restricții de circulație pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj, în perioada Rusaliilor Catolice

Pe teritoriul Ungariei, duminică, 19 mai, și luni, 20 mai, între orele 7 – 23 (ora României) vor fi instituite restricţii de circulaţie pentru tirurile mai mari de 7,5 t, în contextul sărbătoririi Rusaliilor Catolice.

Astfel, în perioada menționată, șoferii automarfarelor vor avea obligația să staționeze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricții de circulație pe drumurile publice din Ungaria.

Restricțiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, animale vii, produse alimentare perisabile ori supuse unui anumit regim de temperatură.

”În acest sens, Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei vor ţine legătura permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului la ridicarea restricțiilor.

În intervalul orar respectiv, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale, iar Poliţia de Frontieră a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru derularea unui trafic fluent si asigurarea unui control operativ şi eficient.

Totodată, în punctele de trecere aeroportuare din Timișoara, Târgu-Mureș, Cluj-Napoca, Sibiu și Bacău vor fi dispuse măsuri suplimentare, în cazul în care situația o va impune, pentru fluidizarea traficului și pentru a oferi sprijin cetățenilor în orice situație.

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare și participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, funcție de capacitatea permisă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea”, transmite Poliția de Frontieră Română.

Punctele de frontieră existente la graniţa cu Ungaria pe unde automarfarele pot tranzita sunt:

pe raza jud. Satu Mare: PTF Petea;

pe raza jud. Bihor: PTF Salonta, PTF Borş, PTF Borş II;

pe raza jud. Arad: PTF Nădlac, PTF Nadlac II, PTF Turnu, PTF Vărşand.

De asemenea, se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/?vt=2&dt=2 .

CITEȘTE ȘI: Ghidul candidatului pentru admiterea în învățământul liceal, profesional și dual 2024-2025, pentru județul Timiș

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *