Restricții de circulație pe drumurile județene din Timiș, din cauza caniculei

Restricții de circulație pe drumurile județene din Timiș, din cauza caniculei

Restricții de circulație pe drumurile județene din Timiș, din cauza caniculei.

Având în vedere prognozele Administrației Naționale de Meteorologie și avertizările de cod portocaliu care vizează Timișul, se anunță instituirea unor restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t.

Acestea se vor aplica în cursul zilei de astăzi, 19.06, mâine, 20.06, vineri 21.06 și sâmbătă 22.06.2024, în intervalul orar 10:00- 20:00, pe întreaga rețea rutieră din administrarea Consiliului Județean Timiș.

Restricțiile sunt instituite pentru protejarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Precizăm că măsurile au fost luate în conformitate cu O.G. nr. 43/1997, art.44, alin. (2) și (3), privind regimul drumurilor cu modificările și completările ulterioare.

Conform acestora, exceptate de la aceste prevederi vor fi: transporturile de persoane, de animale vii și produse perisabile, vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră și la lucrările de reparații și intervenții în curs pe drumurile din administrare, contractate de CJ Timiș.

De asemenea, sunt exceptate transporturile poștale, de echipamente de prim ajutor, de distribuție de carburanți, cele de mărfuri sub temperatură controlată, transporturi de vehicule avariate, de apă și hrană în zone calamitate, după caz, transporturi funerare, cele care privesc activități militare sau de salubrizare stradală.

Restricțiile sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu – val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat.

CITEȘTE ȘI: Solstițiul de vară 2024 va avea loc joi, 20 iunie. Ziua cea mai lungă din an stabilește un record deosebit. Tradiții și obiceiuri

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *