Reșița, în rețeaua globală UNESCO a orașelor care învață. Este primul oraș românesc înscris în reţeaua ”Learning Cities”

Reșița, în rețeaua globală UNESCO a orașelor care învață. Este primul oraș românesc înscris în reţeaua ‘Learning Cities

Reșița, în rețeaua globală UNESCO a orașelor care învață. Este primul oraș românesc înscris în reţeaua ‘Learning Cities

77 de orașe din 44 de țări se alătură de sâmbătă “Rețelei globale UNESCO a orașelor care învață”, ca recunoaștere a eforturilor lor remarcabile de a face din învățarea pe tot parcursul vieții o realitate pentru toată lumea, la nivel local.

Printre ele figurează și Resita fiind unul dintre cele cinci orașe din zona Europei de Sud-Est , alături de Laško și Ptuj din Slovenia și Ljubljana și Trnava din Slovacia.

Excelența Sa Simona Mirela Miculescu, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României la Delegația Permanentă a României pe lângă UNESCO (Paris) felicită într-o postare pe pagina de Facebook, reșițenii.

”Calde felicitări tuturor reșițenilor care au făcut această victorie posibilă! Sper ca din ce în ce mai multe orașe ale țării noastre să ia exemplul viziunii și ambiției Reșiței!”

Municipiul Reșița este primul oraș din țara noastră care se alătură rețelei globale UNESCO „Learning Cities”, având astfel șansa accesului la proiecte educaționale de anvergură.

Anunțul a fost făcut de Audrey Azoulay, Director general al UNESCO, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al instituției.

CITEȘTE ȘI: Școala începe cu reguli noi. Schimbările din anul școlar 2022-2023: dispar tezele, semestrele, apar 5 vacanțe și alt sistem pentru note

Aceasta a mai precizat faptul că orașele selectate sunt exemple remarcabile în care învățarea pe tot parcursul vieții poate deveni o realitate la nivel local.

Înscrierea în lista UNESCO „Orașe care învăță” s-a făcut în baza unui amplu dosar de candidatură, care a fost susținută de E.S. Simona-Mirela Miculescu, ambasador al României pe lângă UNESCO și de Madlen Serban, secretar general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

“Rețeaua globală UNESCO a orașelor care învață” este o prestigioasă rețea internațională de orașe care promovează cu succes învățarea pe tot parcursul vieții în comunitățile lor.

Ea include 294 de orașe din întreaga lume, care împărtășesc surse de inspirație, know-how și cele mai bune practici.

Membrii GNLC UNESCO beneficiază de împărtășirea politicilor și practicilor de învățare pe tot parcursul vieții, producere și schimb de cunoștințe privind provocările și soluțiile cheie, inițiativele de consolidare a capacității și de formare și participarea la evenimente globale, cum ar fi Conferința internațională a „orașelor care învață”.

Ce este un „oraș care învață”?

Un „oraș care învață”:

• mobilizează eficient resursele din fiecare sector pentru a promova învățarea incluzivă, de la învățământul de bază până la învățământul superior,

• revitalizează învățarea în familii și comunități,

• facilitează învățarea pentru și la locul de muncă;

• extinde utilizarea tehnologiilor moderne de învățare,

• îmbunătățește calitatea și excelența în învățare,

• favorizează o cultură a învățării de-a lungul vieții.

În acest sens, orașul îmbunătățește abilitățile individuale și incluziunea socială, dezvoltarea economică și culturală, precum și dezvoltarea durabilă.

sursa: radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *