Reprezentanții industriei ospitalității au protestat din nou la Timișoara: ”Suntem la capăt de drum”

Reprezentanții industriei ospitalității au protestat din nou la Timișoara: ”Suntem la capăt de drum”

Reprezentanții industriei ospitalității din vestul țării s-au alăturat, marţi, confraților lor din Capitală și din alte regiuni ale țării, organizând la Timișoara un nou protest față de restricțiile care afectează sectorul de mai bine de 11 luni.

Protestul a fost organizat în Piața Unirii de organizația patronală Horetim care, alături de alte asociații reprezentând hotelurile și restaurantele, atrage atenția că restricțiile în contextul crizei pandemice au ruinat deja foarte multe afaceri și că măsurile de sprijin guvernamental pentru industria ospitalității nu au fost nici pe departe eficiente.

”Suntem la capăt de drum”

”Patronatul Ho-Re (Hoteluri și Restaurante) Timișoara, membru al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, se alătură protestului inițiat de colegii din organizația HORA București și a celorlalți colegi din industria ospitalității din țară. Acest sector de activitate este cel mai afectat de pandemie, fiind restricționat din 14 martie 2020 până în prezent.

Suntem blocați și aduși în pragul falimentului ca urmare a deciziilor autorităților, neconfirmate de nicio statistică științifică. Promisiunile guvernului ne-au dat încredere, dar deciziile au contrazis și ne-au lăsat fără nicio speranță: programul Credit IMM e greu de accesat, cu multe restricții și în final e tot un credit bancar; măsurile 1 și 2 de granturi au fost un fiasco total, foarte puțini dintre noi au primit banii promiși; măsura 3 grant a ajutat companiile de imobiliare și nicidecum antreprenorii care încearcă să supraviețuiască și să investească pentru resuscitarea afacerii; vouchere de vacanță anulate; proiectul OUG pentru 20 la sută din diferența din cifra de afaceri s-a redus de la 2,5 miliarde la doar un miliard, cu favorizări și interpretări legislative.

Realitatea de astăzi este că nu există despagubiri, avem peste 120.000 de concedieri, în medie o pierdere de 120.000 de euro pierdere pe locație/an și 120.000 companii în faliment și trei miliarde de euro pierderi în anul 2020. De aceea, încercăm să atragem atenția în mod pașnic, dar dureros, că suntem la capăt de drum”, transmite Horetim printr-un comunicat semnat de Corina Macri, președinte al organizației patronale.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Reprezentanții industriei ospitalității au protestat din nou la Timișoara: ”Suntem la capăt de drum”

  1. Centrele private de testare Covid fac zilnic in jur de 2000 de teste. Inmultit cu 300 lei,pretul unui test,rezulta 600.000 lei pe zi!!!! Adica aprox 125.000 de euro pe zi !!deci 3.750.000 euro pe luna!!!
    DAAAAAA……..aproape 4 milioane de euro pe luna!!
    ACUM INTELEGETI DE CE TIMISOARA ESTE SINGURUL LOC ROSU DIN TARA??? PENTRU CA SUNTEM PROSTII TARII!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *