Remiză albă, dar electrizantă >> CSMS Iaşi – ACS Poli Timişoara 0-0

Petre Grigoras ACS Poli Timisoara

Luni seară, pe un stadion aproape plin, cum rar mai putem vedea în fotbalul românesc, ACS Poli a reuşit să smulgă un punct la Iaşi unei echipe aflate în luptă pentru prinderea unui loc în viitoarea ediţie a Europa League.

Putea fi chiar o victorie în estul ţării, însă alb-violeţii n-au reuşit să gestioneze favorabil avantajul unui om în plus pe teren, situaţie de care au beneficiat în ultimele 20 de minute ale întâlnirii din Copou.

Prima repriză a fost săracă în ocazii de poartă, cu gazdele ceva mai insistente dar şi cu tânărul fundaş polist Bocşan foarte aproape de primul său gol în Liga I, el reluând mingea cu capul puţin pe lângă poartă, după o lovitură de colţ (min. 42).

De altfel, fazele fixe au fost momentele preferate de timişoreni, cele mai mari ocazii avându-le în astfel de situaţii.

Elevii lui Petre Grigoraş au fost mai activi în debutul părţii secunde şi s-au văzut dominaţi, culmea, după eliminarea moldoveanului Enescu, care a văzut „roşu” direct în urma unei intrări dure la Hernandez (min. 70).

Anterior, Cânu a trimis pe lângă bara din stânga lui Grahovac după aşezarea cu capul a lui Belu (min. 67).

CSMS Iaşi a stat mai bine în teren pe final de partidă, ajungând des în preajma careului formaţiei bănăţene.

Onduku a luftat de la cinci metri de poarta lui Strauss, revenit între buturi după doar o etapă de „odihnă”, aceasta fiind cea mai mare ocazie a trupei pregătite de italianul Nicolo Napoli (min. 79).

Tot după eliminare, când presiunea era mare pe defensiva timişoreană, Elek a fost retras pentru a-i sprijini pe fundaşi, atacantul intrat la pauză degajând de câteva ori mingea din propriul careu pentru a nu risca primirea unui gol ce ar fi însemnat, cu siguranţă, o nouă înfrângere.

Grigoraş a surprins în startul partidei prin titularizarea mijlocaşilor la închidere Suarez şi Jenkins. Tehnicianul l-a lăsat în afara primului „11” pe Llorente, o surpriză plăcută în prima parte a campionatului, dar cu evoluţii slabe în faza play-out.

CSMS Iaşi: Grahovac – Voicu, Frăsinescu, Ciucă, Ţigănaşu – Bole (Onduku ’46), Enescu, Mitici, Llulaku – And. Cristea (Piccioni ’62), Golubovici (Creţu ’77).

ACS Poli Timişoara: Strauss – Scutaru (Belu ’66), Bocşan, Cânu (Torres ’77), D. Popescu – Suarez (Elek ’46), Jenkins – Bărbuţ, Hernandez, Goga – Nimely.

Arbitri: Istvan Kovacs (la centru), Vladimir Urzică şi Mircea Orbuleţ (asistenţi).

„Este un punct foarte bun pentru noi, am reuşit un rezultat de egalitate la Iaşi contra unei echipe solide. Ne este suficient acest punct, mă bucur că după o victorie greu obţinută pe teren propriu am reuşit să legăm două meciuri fără înfrângere. S-au întâlnit două formaţii cu obiective şi stări de spirit total diferite. Iaşiul – pe val, pe primul loc în play-out, cu gândul la cupele europene, un obiectiv în premieră pentru fotbalul din acest oraş, şi le doresc să-l îndeplinească, în timp ce noi, bineînţeles, departe de linişte… Trebuie să sperăm în continuare, iar eu sunt optimist şi vreau să le transmit asta şi jucătorilor. Cât timp vor fi şanse matematice de a ne salva de la retrogradare vom face tot posibilul în acest sens. A fost un meci echilibrat, cu ocazii de ambele părţi. Gazdele au practicat un joc simplist, dar au pus presiune pe noi. Era un dezastru dacă pierdeam în inferioritate numerică. Ar fi fost perfect dacă obţineam o victorie, dar trebuie să fim mulţumiţi şi cu un punct. Sper ca etapa viitoare să câştigăm pe teren propriu şi să ne apropiem de echipele din faţa noastră”, a declarat la final, pentru Digi Sport şi Look TV, antrenorul fotbaliştilor alb-violeţi, Petre Grigoraş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Remiză albă, dar electrizantă >> CSMS Iaşi – ACS Poli Timişoara 0-0

  1. Echipa nu are valoare de liga 1.Incepand dela potar acesta e deficitar la esiri pe centrrari si la degajari de cele mai multe ori la adversar.Fundasii laterali stau prost interen .Vesnic adversarul direct e scapat de marcaj.Atat Popescu ca si Belu sunt deficitari la piciorul stang respectiv drertu.Cei doi stoperi nu stiu sa se inchida in forma de palnie si uneori spatiul intre ei e de 10-15 m Intraga aparare nu stiu sa evite faulturile in preajama careului de 16 m. sau cornerele la propia poarta..Mijlocacii uneori de teama sa nu greseasca o pasa spre cei din fata prefera sa trimeata mingea acasa portarului.Cei din inaintare sunt deficitari la pase centrari sau suturi pe poarta .Numai vorbesc de o banala aruncare dela margin, sau jocul de cap..In concluzie jucatorii nu poseda ABC-ul fotbalului si deaceea eu zic ca n-au valoare si ceasta-i marfa cu care defilam !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *