Reinserția tinerilor delincvenți – Proiectul SEMELI, 30 martie, conferință online cu participare internațională

conferinta 2

Mediul virtual, un concept devenit deja atât de comun în contextul pandemic reprezintă, încă, un domeniu mai puțin cunoscut de un anumit segment de populație.

Dobândirea cunoștințelor se realizează acum preponderent în spațiul online, comunicarea se produce prin intermediul mesajelor electronice, informațiile media sunt accesate pe internet ș.a.m.d.

Există, însă, un segment de populație tânăr, mai puțin familiarizat cu mediul virtual: tinerii cuprinși în sfera delincvenței.

Pentru ei, a fost conceput proiectul SEMELI, al cărui scop este dezvoltarea și implementarea unor metode și practici în vederea facilitării reinserției sociale a acestora, precum și promovarea unor valori sociale de tip media literacy.

În acest sens, Asociația de Terapie Familială și de Cuplu Timișoara organizează Conferința de lansare a acestui proiect, care va avea loc online marți, 30 martie, de la ora 11. Conferința se va derula în limba română, pe platforma zoom, pe link-ul  https://us02web.zoom.us/j/86567280813?pwd=bHVReWc4Wk1XQ0VuU1hIV0VVL1JiQT09 (Meeting ID: 865 6728 0813 , Passcode: 909401). ”Îi avem în vedere pe tinerii marginalizați, cu precădere pe cei privați de libertate sau pe cei care au fost sancționați cu o măsură neprivativă de libertate și care se află sub supravegherea Serviciului de probațiune”, a precizat președintele Asociației de Terapie Familială și de Cuplu Timișoara, conf. univ. dr. Alina Zamoșteanu.

În cadrul proiectului va fi dezvoltat un program de formare adresat specific acestor persoane, care va include trei elemente de bază: abilități digitale și alfabetism digital, media literacy, testimoniale și discuții privind influența modelelor de rol. Sunt invitați să participe la acest eveniment atât specialiști implicați direct în activitatea cu persoane private de libertate, dar și studenți sau specialiști care sunt interesați de acest domeniu.

Proiectul se derulează sub coordonarea Universității din Cipru, având parteneri din Letonia, România și Grecia.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns