Regal folcloric la Timişoara, cu soliști renumiți, dar şi din noua generaţie

Regal folcloric la Timişoara, cu soliști renumiți, dar şi din noua generaţie

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și Consiliul Județean Timiș organizează cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național de Folclor ”Tradiții la Români”, care propune celor interesați două zile pline de farmec, pasiune și bucuria de a fi împreună prin intermediul cântecului și dansului popular.

Solişti de top, dar şi nume noi

Festivalul începe luni, 18 octombrie, la ora 18, 30, în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara, cu un recital susținut de soliști renumiți din zona Banatului, precum Mihaela Petrovici, Dumitru Teleagă și Stana Stepanescu, dar și cei din noua generație: Lăzărică Imbrescu, Andreea Chisăliță și Dorinel Gavriluț Pîrvoni.

In memoriam Luca Novac

Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, atent coordonată de dirijorul Sebastian Roșca, a pregătit câteva suite de orchestră în care este prezentat spiritul multietnic al Banatului, precum și un moment In memoriam Luca Novac.

Corpul de balet al Ansamblului Profesionist Banatul aduce pe scena Sălii Capitol din Timișoara jocuri consacrate din zona Banatului (”Salbele”, ”Zvoanele”, ”Jocul Duminical”), dar și jocuri ardelenești din Valea Șieului (Bistrița – Năsăud) în coregrafia maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu.

Momentul coregrafic ”Zvoanele” reunește personalități timișorene cu forță artistică, coregrafia purtând semnătura cuplului Brândușa și Nicolae Stănescu precum și pe cea a maestrului Marius Ursu. ”De-a lungul”, ”De mână”, ”Învârtita”, ”De-amăgit”, ”Așezata”, ”Bărbuncul”, ”Deasa” sunt câteva jocuri ardelenești care vor fi prezentate în premieră.

Festivalul ”Tradiții la Români” se încheie cu un regal folcloric miercuri, 20 octombrie la ora 18, 30 la Timișoara Convention Center, cu Andreea Voica, Liliana Laichici și Adrian Stanca. În recital va fi Orchestra Fraților Advahov din Chișinău, alături de invitații săi Zinaida Julea, Adriana Ochișanu și Igor Cuciuc. Melodii cunoscute cum ar fi: ”Hangul”, ”Hora mare” sau ”Jocul moldovenilor” vor aduce la Timișoara tradițiile românești în interpretarea plină de talent a fraților Vasile și Vitalie Advahov.

Conform OUG nr. 68 / 2021 accesul în sală va fi permis doar persoanelor vaccinate cu schema completă de vaccinare sau celor care au fost infectate cu Sars-Cov-2 (și se află între ziua a 15-a și a 90 a zi de la confirmarea infectării) iar purtatea măștii de protecție este obligatorie. Evenimentul va fi transmis online pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/ansamblul.banatul.

Invitațiile vor fi disponibile la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, str. E. Ungureanu, nr. 1 din Timișoara, în zilele de 13, 14, 15 octombrie, între orele 10 – 13 și 16 – 18. Prezintă: Felicia Stoian.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *