Redescoperim gusturile bucatelor bănățene. Prieteni, mâncare aleasă și povești interesante, toate la un loc

Prieteni, mâncare aleasă și povești interesante, toate la un loc înseamnă Urban Brunch. Prima întâlnire din acest an din cadrul evenimentelor de cultură gastronomică denumite Banat Brunch are loc sâmbără, 4 iulie, de la ora 10, la Hostel Passpartout Timișoara, a anunțat Delia Barbu, directorul executiv al Asociației pentru Dezvoltarea Turismului (APDT) în Timiș.

În vechiul cartier Elisabetin, într-o curte interioară cu frumoase detalii create de vară, doritorii vor avea ocazia să redescopere gusturile mâncării bănățene alături de prieteni și să asculte poveștile cartierului.

Pentru că numărul participanților este limitat la 50 cu scopul de a respecta măsurile de siguranță în vigoare, cei interesați se pot înscrie până mâine seară (1.07), la tel. 0731 818677.

În această vară, calendarul evenimentelor derulare în Banat este următorul: Județul Timiș – Timișoara, 4 iulie, Urban Brunch – Hostel Passpartout, Coșteiu de Sus, 11 iulie – În gospodărie la tanti Emilia, Pietroasa, 1 august – Pe deal, la familia Martinescu, Berini, 15 august – în Lunca Pogănișului, Dumbrava, 5 septembrie – La Șură, Deta, 12 septembrie – La Casa Ferch, Groși, 3 octombrie – La Căsuțe; Județul Arad – Petriș (Roșia Nouă) – 29 august – La Tabără; Județul Caraș-Severin – 19/26 septembrie – Armeniș, 2/9 octombrie 2020 – Cornereva.

Toate activitățile se vor desfășura în exterior. Va fi permisă înscrierea a maximum 50 de persoane (până la apariția a noi norme). Bufetul va fi servit pe mese separate pentru a nu favoriza formarea cozii. Mesele sau păturile vor fi puse la distanță corespunzătoare și dinainte aranjate.

Cei care pregătesc brunch-ul vor purta mănuși și vor lucra afară, nu în interior, în bucătării de vară. Mâncarea caldă va fi servită la castron pentru grupuri de patru-șase persoane, familii sau persoane care se cunosc deja. Unde este posibil, evenimentul va avea forma unei drumeții cu picnic. Participanții vor avea posibilitatea să se spele și să dezinfecteze pe mâini.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Redescoperim gusturile bucatelor bănățene. Prieteni, mâncare aleasă și povești interesante, toate la un loc

  1. Devine tot mai jenant când românii își leapădă mândria națională pentru a fi în rând cu… lumea. Vezi Doamne, vor da năvală străinii, mai ales acum, în pandemia lui pește, la Urban Brunch, intraductibil și pentru Google. Asociația pentru Dezvoltarea Turismului (APDT) devine penibilă prin lipsa de viziune. Acum e nevoie de turismul intern, când te adresezi românilor. Dă-i o denumire românească, nu reinventa gâtlegăul. Nu te adresezi doar IT-iștilor scutiți de impozit și nici „intelighenției”, ci și păturilor sociale care-și mai permit un concediu măcar în România.

Lasă un răspuns