Recital de orgă la Biserica Millenium

În cadrul Festivalului „Barocul în ipostaze contemporane” care se desfăşoară anul acesta la Timişoara până în data de 20 august, publicului meloman i se dă întâlnire astăzi, de la ora 20, la Biserica Romano-Catolică Millenium, cu organistul Steffen Schlandt (foto), care propune auditoriului un recital intitulat „Călătorie muzicală prin Italia, Spania şi Germania”.


CITEŞTE ŞI: ”Locomotivele” PSD Timiș fac haltă la Bocsig și la Dudeștii Noi


În program: Pablo Bruna (1611-1679), Tiento sobre la letania de la Virgen Maria, Dietrich Buxtehude (1637-1707), Ciacona, Allesandro Marcello (1673-1747), Concert în re minor, Georg Muffat (1653-1704), Passacaglia în sol minor, Georg Friedrich Händel (1685-1759), How Beautiful Are the Feet (Aria din ‘Messiah’ HWV 56) și Johann Sebastian Bach – Ciacona în re minor/ transcripție pentru orgă de Henri Messerer.

Accesul la recital este gratuit și se face pe bază de înscriere la adresa de email [email protected]

Steffen Markus Schlandt s-a născut în 1975 la Brașov. El a primit educația sa muzicală din partea tatălui său, Eckart Schlandt, cu care a început să studieze pianul și orga.

Apoi a urmat cursurile Facultății de muzică din Cluj-Napoca, la secția pentru orgă (cu profesorul Ursula Philippi). Ulterior a continuat cu studiile muzicii bisericești cu prof. Christoph Bossert la Facultatea de muzică din Trossingen (Germania) ca și studiile în muzica de cor și dirijare orchestrală la Würzburg.

A primit o bursă prin intermediul D.A.A.D (Institutul German de Afaceri Externe) și prin Diakonisches Werk (Ministerul pentru Deschidere Diaconală). Ca organist, Steffen Schlandt a performat în mai multe țări europene ca Germania, Franța, Suedia, Italia, Croația, Ungaria și România.

A fost laureat al D.A.A.D pentru rezultate excepționale. La concursul internațional din Schramberg, în 2001, a primit premiul al II-lea și încă unul pentru acompaniament de lied, la Würzburg, în 2003. Între 2001 și 2004, a fost maestru coral al societății Bach din Würzburg.

În 1999 a inițiat festivalul pentru muzică sacră Diletto Musicale, în orașul Prejmer, care se desfășoară, de atunci, în fiecare lună august. În septembrie 2004 a început să dirijeze corul Bach și a primit funcția de organist la Biserica Neagră. Steffen Schlandt a colaborat cu Facultatea și Liceul de Muzică din Brașov ca profesor asociat pentru studii orchestrale. În 2011 el și-a susținut teza doctorală cu titlul Muzica de Orgă în Brașov și Țara Bârsei.

În lucrarea sa post-doctorală, Librăria de la Biserica Neagră, el a studiat vechile manuscrise din biblioteca liceului German din Brașov.

Evenimentul, organizat de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Universitatea de Vest în parteneriat cu Episcopia Romano-Catolică și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se va desfășura urmând toate măsurile impuse de oficialități, ținând cont de reglementările în vigoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.