Recital de orgă la Biserica Millenium

Markus Schlandt

În cadrul Festivalului „Barocul în ipostaze contemporane” care se desfăşoară anul acesta la Timişoara până în data de 20 august, publicului meloman i se dă întâlnire astăzi, de la ora 20, la Biserica Romano-Catolică Millenium, cu organistul Steffen Schlandt (foto), care propune auditoriului un recital intitulat „Călătorie muzicală prin Italia, Spania şi Germania”.


CITEŞTE ŞI: candidati psd”Locomotivele” PSD Timiș fac haltă la Bocsig și la Dudeștii Noi


În program: Pablo Bruna (1611-1679), Tiento sobre la letania de la Virgen Maria, Dietrich Buxtehude (1637-1707), Ciacona, Allesandro Marcello (1673-1747), Concert în re minor, Georg Muffat (1653-1704), Passacaglia în sol minor, Georg Friedrich Händel (1685-1759), How Beautiful Are the Feet (Aria din ‘Messiah’ HWV 56) și Johann Sebastian Bach – Ciacona în re minor/ transcripție pentru orgă de Henri Messerer.

Accesul la recital este gratuit și se face pe bază de înscriere la adresa de email [email protected]

Steffen Markus Schlandt s-a născut în 1975 la Brașov. El a primit educația sa muzicală din partea tatălui său, Eckart Schlandt, cu care a început să studieze pianul și orga.

Apoi a urmat cursurile Facultății de muzică din Cluj-Napoca, la secția pentru orgă (cu profesorul Ursula Philippi). Ulterior a continuat cu studiile muzicii bisericești cu prof. Christoph Bossert la Facultatea de muzică din Trossingen (Germania) ca și studiile în muzica de cor și dirijare orchestrală la Würzburg.

A primit o bursă prin intermediul D.A.A.D (Institutul German de Afaceri Externe) și prin Diakonisches Werk (Ministerul pentru Deschidere Diaconală). Ca organist, Steffen Schlandt a performat în mai multe țări europene ca Germania, Franța, Suedia, Italia, Croația, Ungaria și România.

A fost laureat al D.A.A.D pentru rezultate excepționale. La concursul internațional din Schramberg, în 2001, a primit premiul al II-lea și încă unul pentru acompaniament de lied, la Würzburg, în 2003. Între 2001 și 2004, a fost maestru coral al societății Bach din Würzburg.

În 1999 a inițiat festivalul pentru muzică sacră Diletto Musicale, în orașul Prejmer, care se desfășoară, de atunci, în fiecare lună august. În septembrie 2004 a început să dirijeze corul Bach și a primit funcția de organist la Biserica Neagră. Steffen Schlandt a colaborat cu Facultatea și Liceul de Muzică din Brașov ca profesor asociat pentru studii orchestrale. În 2011 el și-a susținut teza doctorală cu titlul Muzica de Orgă în Brașov și Țara Bârsei.

În lucrarea sa post-doctorală, Librăria de la Biserica Neagră, el a studiat vechile manuscrise din biblioteca liceului German din Brașov.

Evenimentul, organizat de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Universitatea de Vest în parteneriat cu Episcopia Romano-Catolică și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se va desfășura urmând toate măsurile impuse de oficialități, ținând cont de reglementările în vigoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.