Reabilitarea podurilor Eroilor şi Ştefan cel Mare face paşi lenţi, dar înainte

Ar fi fost de dorit ca lucrările la podurile de pe Bd. Dragalina şi din zona Pieţei Iosefin să aibă un ritm mai alert, date fiind inconvenientele pentru participanţii la traficul rutier, dar şi pentru transportul în comun.


CITEȘTE ȘI: Un bătrân a murit după ce a fost aruncat din autobuz de o tânără de 21 de ani (video)

 


Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, speră totuşi că ambele poduri vor fi finalizate la toamnă, aşa cum prevăd, de altfel, contractele de execuţie. Podul Ştefan cel Mare de pe Bd. General Ion Dragalina a intrat în reabilitare în luna martie a anului trecut.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis vine la Timişoara. Programul preşedintelui României

După oprirea circulaţiei tramvaielor şi restricţionarea traficului rutier la o singură bandă, recent circulaţia a fost complet închisă pe pod, care ar trebui finalizat, conform graficului, până în data de 31 august.

„Cu toate că în ultimele zile nu s-a putut lucra într-un ritm alert, pentru că a plouat, au fost finalizate platformele și eșafodajele şi s-au încheiat lucrările de cofrare și de armare a culeilor pe care se va extinde partea nouă de pod.

CITEȘTE ȘI: Mesajul fratelui Flaviei, fata găsită moartă în cadă de iubitul ei: ‘Nu a simţit durere’

Se mai fac cofrări în amonte și se va turn betoanul necesar. Se realizează și în amonte un pod ca și cel din aval, astfel încât împreună, podul vechi, cel din amonte și cel din aval, într-un final, să constituie un nou pod, de circa două ori și jumătate mai lat decât cel vechi”, explică edilul-şef, cu referire la stadiul lucrărilior la Podul Ştefan cel Mare.

La Podul Eroilor, potrivit spuselor primarului, au fost finalizate recent finalizate lucrările de turnare a betonului, la toate cele patru culei noi.

Şi Podul Eroilor – situat între Piaţa Iosefin şi fostul amplasament al întreprinderii ELBA – urmează să fie mai lat, în urma investiţiei care se derulează. Reabilitarea Podului Ștefan cel Mare e efectuată de o firmă din Arad, valoarea contractului fiind de 6,34 milioane de lei.

Execuţia lucrărilor de modernizare a Podului Eroilor este încredinţată unei firme timişorene, valoarea contractuilui fiind de 3,6 milioane de lei.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns