Programul de reabilitare termică a blocurilor din Timișoara e în impas

Noi contracte pentru reabilitarea termică a unor blocuri din Timișoara

Primăria Timișoara va relua peste câteva zile  procedurile de achiziție publică pentru reabilitarea termică a primelor două imobile din totalul celor 60 de blocuri rămase de executat în cadrul unui proiect cu finanțare europeană prin Programului Operațional Regional.

Este vorba despre imobilul situat pe str. Arieș nr. 20, cu 120 de apartamente, construit în  anul 1978, respectiv cel de pe str. Splaiul Nicolae Titulescu nr. 10A, cu 72 de apartamente, datând din 1970. Valoarea estimată a lucrărilor este de 2,424 milioane de lei pentru primul bloc, și de 1,461 milioane pentru cel de-al doilea.

CITEȘTE ȘI: Traficul va fi oprit pe două străzi din Timișoara

În scopul creșterii eficienței energetice a celor două imobile sunt prevăzute înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei corespunzătoare accesului în clădiri, cu tâmplărie termoizolantă dotată cu dispozitive pentru aerisire și evitarea apariției condensului, închiderea balcoanelor și logiilor cu material  termoizolant, inclusiv izolarea termică a parapeților sau înlocuirea acestora cu panel PVC, dar și termo- și hidroizolarea planșeului peste ultimul nivel. Lucrările vor mai cuprinde finisaje și repararea trotuarelor adiacente blocurilor respective.

Pentru deblocarea programului finanțat din fonduri europene destinat reabilitării termice a blocurilor, la nivelul Primăriei Timișoara s-a decis, la finalul anului trecut, revizuirea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico economici în faza de proiect tehnic. Rerfacerea documentației este în sensul modificării soluției propuse anterior, care s-a dovedit nefezabilă, în condițiile în care procedurile de licitație publică lansate de municipalitate pe parcursul anului trecut au fost anulate de mai multe ori, din lipsă de oferte.

”În prezent, se află în curs de finalizare procedura de revizuire a documentațiilor tehnico-economice pentru alte 20 de blocuri, urmând ca cele 38 rămase să parcurgă aceeași procedură”, precizează municipalitatea referindu-se la impasul în care se află programul investițional.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *