Războiul plagiatelor, faza electorală

Pentru că se poartă doctoratele, luate pe bune sau pe fals, rectorul Universităţii de Vest Timişoara, Marilen Pirtea, a declarat că nu se teme să se supună unui test în privinţa lucrării sale de doctorat.

Rectorul e convins că nu i se poate găsi nimic în neregulă, dar, pe de altă parte, consideră că problema tezelor de doctorat nu ar trebui să se transforme în armă politică.

Prin urmare, chiar dacă cineva şi-a luat doctoratul pe necinstite, nu ar trebui ca adversarii politici să-i reproşeze ilegalitatea comisă şi s-o mai şi expună public.

Rămâne la stadiul analizei academice şi atât. Punctul de vedere al lui Pirtea poate părea pertinent, dacă nu am avea în vedere un aspect care arată că vorbim de dublă măsură.

Concret, când Victor Ponta a fost acuzat de plagiat, toată propaganda liberală a folosit teza de doctorat a pesedistului ca un adevărat tanc electoral, nu doar ca o simpă armă politică, aşa cum vorbeşte Pirtea.

Acum, când există riscul să se ajungă şi în alte zone ale politicii, ar fi bine, spune liderul liberal, să nu ne mai folosim de astfel de arme politice.

De fapt, nici nu e ceva ieşit din comun, pentru că dubla măsură a funcţionat mereu în politică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Războiul plagiatelor, faza electorală

  1. avea dreptate Murphi cand zicea”cand furi de la unu e plagiat ,cand furi de la mai multi e cercerare „asa se potriveste ca o manusa spusele autorului la intreg invatamantul ,mai ales la cel inalt ,nu m-am gandit la Tudosie ,ca acela e prea inalt .

Lasă un răspuns