RĂSPUNS NĂUCITOR dat la Timişoara de ministrul educaţiei!

Zvonurile conform cărora clasa zero nu se va mai face la școală și va reveni la grădiniță au fost categoric infirmate de ministrul educației, Sorin Câmpeanu. Prezent la Timișoara, la sediul ALDE (partid din care face parte), ministrul a fost de o fermitate rar întâlnită în astfel de cazuri controversate: nu numai că a susținut să rămână clasa zero în școli, dar a declarat că acest lucru este chiar cea mai mare reușită a României în materie de educație!

Sorin Câmpeanu a argumentat prin faptul că unul din obiectivele mondiale din educație este cuprinderea unui număr cât mai mare de copii în școli. Apoi, dascălii au făcut cursuri de specializare, s-au făcut eforturi de adaptare a infrastructurii și chiar ar fi crescut nivelul de satisfacție al părinților.

Sorin CampeanuDouă aspecte nu a luat ministrul în calcul: copiii care se chinuie de la cinci ani să folosească toaletele și chiuvetele create pentru elevi mari, sunt împinși și tracasați de școlarii mai mari și se rătăcesc frecvent pe holuri; eforturile financiare ale părinților, care trebuie să plătească un salariu minim pe economie pentru progamul after-school, de care nu ar mai fi nevoie la grădiniță.

Referitor la acest ultim punct, ministrul nu are o soluție accesibilă omului de rând, oferind un răspuns politicianist: ”La nivelul guvernului există preocupare pentru ca programele after-school să fie generalizate și accesibile. Se lucrează pe două paliere, cel organizațional și cel de resurse financiare”. Ca atare, părinții trebuie să plătească în continuare câte 600-700 lei pe lună pentru a alimenta orgoliile ministrului educației în materie de copii mici care merg la școală.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns