Rapid rămâne în faliment, ACS Poli revine în Liga I ! Se va numi… Poli Timişoara

Curtea de Apel Bucureşti a respins, joi, cererea de judecare în regim de urgenţă a falimentului Rapidului, păstrând termenul fixat iniţial, 20 iulie, iar cum gruparea giuleşteană primise răgaz doar până marţi de la Liga Profesionistă de Fotbal să-şi rezolve problemele, locul în elită îi va fi luat de ACS Poli Timişoara!

Trupa antrenată de Dan Alexa nu mai are nici o cale de atac, deci este clar, bănăţenii se pregătesc de Liga I!

Vor fi aduşi, în următoarele zile, patru sau chiar cinci jucători pentru a întări lotul condus de Ionuţ Popa.

Unul dintre ei este portarul Cătălin Straton, care s-a despărţit recent de CSU Craiova şi cel mai probabil va fi titular între buturile formaţiei timişorene.

O altă mutare posibilă este revenirea căpitanului Cristian Scutaru, care s-a antrenat joi cu alb-violeţii.

Marţi va avea loc adunarea generală a LPF, tot atunci urmând să fie aprobată acordarea primilor bani din drepturile TV pentru stagiunea fotbalistică 2016-2017.

 

Echipa se va numi Poli Timişoara

Primarul Nicolae Robu a anunţat că echipa-fanion a oraşului de pe Bega se va numi în următorul sezon Poli Timişoara, urmând să se renunţe la prefixul ACS. Primarul a făcut public un cont în care pot fi viraţi bani pentru acoperirea unei părţi a bugetului necesar continuării activităţii fotbalistice. Tot el a dezvăluit că ANAF a pus poprire pe conturile grupării bănăţene.

„ACS Poli Timişoara (care, din viitorul sezon competiţional se va numi simplu Poli Timişoara) este echipa de fotbal fanion a Banatului, deţinătoarea de drept şi de fapt, în regim de exclusivitate, a calităţii de continuator al echipei istorice Politehnica, a palmaresului istoric, a numelui Politehnica / Poli în fotbal şi a culorilor alb-violet în fotbal. Clubul este constituit ca ONG, având ca membri asociaţi trei instituţii publice: consiliul local, consiliul judeţean şi Universitatea Politehnica. Pe tot parcursul sezonului competiţional 2015-2016, clubul nu a primit nici un leu din partea autorităţilor locale şi judeţene, intrându-se în blocaj ca urmare a unei decizii a Curţii de Conturi. Decizia în cauză a fost atacată în instanţă atât de primărie, cât şi de CJT, dar procesul încă se judecă. Fără fonduri publice şi fără sprijin privat, clubul a acumulat datorii la stat, iar la ora actuală ANAF a pus poprire pe conturi. În acest context, disponibilitatea dumneavoastră, ca polişti adevăraţi, persoane fizice sau agenţi economici, de a sprijini echipa este foarte binevenită! Promptitudinea sprijinului este esenţială, pentru a se evita penalităţile, atât cele financiare, cât şi cele în puncte. Principiul câte puţin de la mulţi poate produce rezultate mai bune decât principiul mult de la puţini”, a subliniat Nicolae Robu.

0 Comments

No Comment.