Rămâne Timișoara fără apă caldă și căldură? Conducerea Colterm spune că nu sunt probleme, dar societatea mai are stocuri doar până luni

Riscul ca Timișoara să rămână fără apă caldă și căldură de marți este tot mai mare. Asta pentru că societatea locală de termoficare are datorii istorice către furnizori care nu mai dau materie primă decât cu plata în avans. Primarul Timișoarei nu a pomenit niciun cuvând despre asta în mesajele sale de pe Facebook, informând populația doar că participă la negocierile pentru guvern. Colterm, compania locală de termoficare are șase directori care și-au cumpărat recent mașini de serviciu noi.

„In ceea ce privește municipiul Timișoara, conform datelor Colterm, există  stocuri de cărbune și gaze doar până luni, iar furnizorii nu vor să livreze decât cu plata în avans, din cauza datoriilor companiei.

n acest context, Instituția Prefectului a transmis vineri un proiect de hotărâre de Guvern, la solicitarea Primăriei municipiului Timișoara, pentru a se atribui sume din fondul de rezervă al Guvernului pentru sprijinirea Colterm, astfel încât să nu se ajungă la sistarea alimentării cu agent termic la nivelul Timișoarei.

Totodată, la solicitarea ministrului Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, prefectul Liliana Oneț a convocat astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a se identifica o soluție, astfel încât timișorenii să nu rămână de marți fără încălzire și apă caldă.

Viceprimarul Timișoarei, domnul Ruben Lațcău, a afirmat că s-au plătit o parte din datorii către Complexul Energetic Oltenia pentru a se continua alimentarea cu cărbune, fiind în curs se contractare încă doi furnizori care să aprovizioneze Colterm cu cărbune.

Totodată, prefectul Liliana Oneț a anunțat că, în această dimineață, a avut o discuție cu domnul Virgil Popescu, ministrul Economiei, pentru a se găsi o soluție de sprijinire a Colterm. Ministrul Economiei purtat o discuție cu reprezentanții Complexului Energetic Oltenia care au acceptat să sprijine, în continuare, Colterm, dar cu condiția plății sumelor eșalonate în continuare.

Problema cea mai mare este la aprovizionarea cu gaze, având în vedere faptul că furnizorul acceptă livrarea doar cu plata în avans.

Prefectul județului Timiș a rugat conducerea Primăriei municipiului Timișoara să continue discuțiile cu E.ON Gaz, în încercarea de a se găsi o soluție pentru furnizarea în continuare de gaze către Colterm.

 

stiripesurse

 

5 Comments
ghiocel trandafir poanta 13/12/2020
si asa îi plătim cu salarii grase premii vaucere vacante si nu în ultimul rand pe putorile din AGA.
Aprodu 12/12/2020
Cred ca daca ramanem fara caldura si apa calda in plina iarna, la primavara va urma un val de debransari de la Colterm si trecerea pe centrale individuale sau de bloc cu gaz, etc.....
Ion 12/12/2020
Oare avem voie sa incalzim noi caloriferele si sa furnizam caldura Coltermului?Cat trebuie sa platim ca sa facem asta?Chirie pe tevi,incalzirea vecinilor cu centrale proprii(chiar daca au cu 10 grade mai mult in apartamente),cheltuieli cu regia,etc?