Rămâne Timișoara fără apă caldă și căldură? Conducerea Colterm spune că nu sunt probleme, dar societatea mai are stocuri doar până luni

Noi avarii la reţelele de apă şi căldură în Timişoara

Riscul ca Timișoara să rămână fără apă caldă și căldură de marți este tot mai mare. Asta pentru că societatea locală de termoficare are datorii istorice către furnizori care nu mai dau materie primă decât cu plata în avans. Primarul Timișoarei nu a pomenit niciun cuvând despre asta în mesajele sale de pe Facebook, informând populația doar că participă la negocierile pentru guvern. Colterm, compania locală de termoficare are șase directori care și-au cumpărat recent mașini de serviciu noi.

„In ceea ce privește municipiul Timișoara, conform datelor Colterm, există  stocuri de cărbune și gaze doar până luni, iar furnizorii nu vor să livreze decât cu plata în avans, din cauza datoriilor companiei.

n acest context, Instituția Prefectului a transmis vineri un proiect de hotărâre de Guvern, la solicitarea Primăriei municipiului Timișoara, pentru a se atribui sume din fondul de rezervă al Guvernului pentru sprijinirea Colterm, astfel încât să nu se ajungă la sistarea alimentării cu agent termic la nivelul Timișoarei.

Totodată, la solicitarea ministrului Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, prefectul Liliana Oneț a convocat astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a se identifica o soluție, astfel încât timișorenii să nu rămână de marți fără încălzire și apă caldă.

Viceprimarul Timișoarei, domnul Ruben Lațcău, a afirmat că s-au plătit o parte din datorii către Complexul Energetic Oltenia pentru a se continua alimentarea cu cărbune, fiind în curs se contractare încă doi furnizori care să aprovizioneze Colterm cu cărbune.

Totodată, prefectul Liliana Oneț a anunțat că, în această dimineață, a avut o discuție cu domnul Virgil Popescu, ministrul Economiei, pentru a se găsi o soluție de sprijinire a Colterm. Ministrul Economiei purtat o discuție cu reprezentanții Complexului Energetic Oltenia care au acceptat să sprijine, în continuare, Colterm, dar cu condiția plății sumelor eșalonate în continuare.

Problema cea mai mare este la aprovizionarea cu gaze, având în vedere faptul că furnizorul acceptă livrarea doar cu plata în avans.

Prefectul județului Timiș a rugat conducerea Primăriei municipiului Timișoara să continue discuțiile cu E.ON Gaz, în încercarea de a se găsi o soluție pentru furnizarea în continuare de gaze către Colterm.

 

stiripesurse

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Rămâne Timișoara fără apă caldă și căldură? Conducerea Colterm spune că nu sunt probleme, dar societatea mai are stocuri doar până luni

  1. Oare avem voie sa incalzim noi caloriferele si sa furnizam caldura Coltermului?Cat trebuie sa platim ca sa facem asta?Chirie pe tevi,incalzirea vecinilor cu centrale proprii(chiar daca au cu 10 grade mai mult in apartamente),cheltuieli cu regia,etc?

    1. …ai dreptate, mincinosul asta de manager imbolnaveste Timisoara de frig. Pune presiune pe Casa de Sanatate in timp ce el si clanul lui stau la caldurica, se plimba cu masini scumpe si duc Coltermul in ruina. Nu le pasa ca plateste prostul de la bloc cu bani grei pentru furnizare de …FRIG. “Coltermistii” s-au umplut de lux si bunastare pe buzunarul timisorenilor de la blocuri care s-au umplut cu tot cu copilasii lor de…reuma si toate bolilie Frigului furnizat de Colterm. Jos cu ei, ca managerii Colterm se uita la propriile buzunare si propria bunastare, nu la cetatenii Timisoarei care tremura de frig la blocuri. Minciunile Coltermului nu tin de cald, ruineaza sanatatea locuitorilor Timisoarei. Si asta costa destul.

  2. Cred ca daca ramanem fara caldura si apa calda in plina iarna, la primavara va urma un val de debransari de la Colterm si trecerea pe centrale individuale sau de bloc cu gaz, etc…..

    1. …de frig, timisorenii au ajuns sa isi linga mucii de sub nas ca sa nu le pice in gura si sa plateasca la Colterm, frigul care oricum vine singur, in timp ce la unii caldurica este pe gratis. Sau Coltermul a incheiat un contract ascuns cu farmaciile ca sa mai incaseze si cota parte din medicamentele timisorenilor bolnavi de frig.

Lasă un răspuns