Rafila vorbește despre lockdown, închiderea școlilor și decese multe, în lipsa certificatului verde

Rafila: Vârful valului 5 va fi atins în România în jurul datei de 10 februarie

Ministrul Sănătății susține că, în lipsa certificatului verde, pot fi luate „alte măsuri” care pot afecta viața economică și socială. Rafila vorbește despre lockdown, închiderea școlilor și număr mare de decese.

Rafila spune că important este ca instrumentul certificatului COVID să fie la dispoziția autorităților înainte de atingerea unui număr mare de cazuri.

„Dacă acest certificat este introdus în vârful valului pandemic, eficacitatea este limitată și din păcate vom fi în situația în care alte măsuri ar putea să fie luate, care pot afecta viața noastră economică și socială”, afirmă ministrul.

Întrebat la ce alte măsuri se referă, Rafila a reiterat ideea că o creștere necontrolată a numărului de cazuri poate avea trei consecințe: lockdown, oprirea activității în școli și număr mare de decese.

CITEŞTE ŞI: Carantina și izolarea vor fi în România de 10 zile

„De asta trebuie să ne asumăm cu toții anumite lucruri. Așa este în viață. Efectele unei pandemii trebuie să fie cât mai puțin grave pentru societate”, declară Rafila, conform Mediafax.

Acesta a spus și că dacă România ajunge în scenariul 1, în care doar 5% dintre cei infectați vor fi spitalizați, atunci nu va fi nevoie de lockdown sau va fi nevoie doar pentru o perioadă scurtă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.