Rafila: Teoretic, vaccinurile anti-COVID vor acționa și împotriva noii tulpini. Ea este detectată la testele PCR

Rafila: Copiii ar trebui testați o dată pe săptămână la școală

Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, a declarat, luni, că noua tulpină de coronavirus, identificată în Marea Britanie, poate fi detectată la testarea PCR în România, iar vaccinurile ar trebui să acționeze și împotriva acesteia, cel puțin „teoretic”.

Întrebat luni, la Parlament, dacă vaccinul anti-COVID va acoperi şi această nouă tulpină a virusului, Rafila a spus: „Teoretic, da. Nu există elemente care să arate că anticorpii neutralizanţi faţă de virusurile circulante până în acest moment, inclusiv faţă de această tulpină, nu ar fi eficient, dar pentru că este de puţin timp la dispoziţia cercetătorilor rămâne de văzut dacă şi efectul neutralizant protector al anticorpilor rămâne la fel de bun şi în cazul acestei tulpini”, conform hotnews.ro.

El a spus că această tulpină nu e „neapărat nouă”: „Ea circulă începând cu data de 20 septembrie, când a fost primul pacient diagnosticat şi tipizată această tulpină, încât în momentul de faţă se cunoaşte destul de bine. Rămâne de văzut dacă campania de vaccinare va fi suficient de rapidă încât să oprească o transmitere excesivă, pentru că până la urmă asta este problema cu noua … (tulpină – n.r.)”.

Rafila a adăugat că testele RT PCR din România detectează şi această tulpină.

Foto: fanatik.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

3 Comments
stefu 23 decembrie 2020
De când este membru la comunişti este şi mai bin informat acest dobitoc de medic...
Dan 21 decembrie 2020
KK
ghita 21 decembrie 2020
e foarte bun si pentru bataturile din talpa si pentru a ajunge la guvernare si ..... sa-l arunci la wc