Rafila și Cercel propun acordarea unui certificat verde temporar, la 10 zile de la prima doză. Arafat se mai gândește

Rafila și Cercel propun acordarea unui certificat verde temporar, la 10 zile de la prima doză. Arafat se mai gândește

Specialiștii în sănătate Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel au participat, sâmbătă, în calitate de experți, la Guvern, la o întâlnire tehnică privind găsirea unor soluții imediate la criza sanitară. În cadrul discuțiilor, PSD a propus acordarea unui certificat verde temporar.

Potrivit unui comunicat al PSD, aceștia au fost invitați de ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, iar la discuții au mai participat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

În cadrul întâlnirii au fost discutate mai multe măsuri posibile de implementat pe termen scurt pentru îmbunătățirea accesului pacienților COVID-19 la servicii ambulatorii și medicație antivirală.

De asemenea, a fost subliniată necesitatea consilierii profesionale pentru medicii de familie, dar și organizarea unor structuri de coordonare a asistenței medicale spitalicești la nivel județean.

CITEȘTE ȘI: Tragedie la Timișoara: o fetiță de 3 ani a căzut de la etajul 4 al unui bloc

Specialiștii PSD au propus și posibilitatea acordării temporare a certificatului verde în termen de 10 zile de la administrarea primei doze de vaccin, urmând ca după încheierea schemei complete de vaccinare acesta să devină definitiv.

Sursa: Mediafax


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns