Rafila prevede 2.500-2.700 de cazuri: „Dacă situația nu se stabilizează…”

Rafila, despre cazurile Covid: Estimăm o creștere în perioada următoare. Măștile de protecție vor fi folosite în spitale

Alexandru Rafila prevede două scenarii posibile pentru evoluția cazurilor de coronavirus: în scenariul optimist situația ar trebui să se stabilizeze la un număr de 2.500-2.700 de cazuri/zi.

CITEȘTE ȘI: Accident mortal în Banat: victimele, aruncate din mașină în urma impactului

Alexandru Rafila a vorbit despre cifrele în creștere din țara noastră. El prevede o posibilă stabilizare abia pe la 2.500-2.700 de cazuri, în scenariul optimist:

„Am o speranța mai degrabă a mea, decât bazată pe elemente suficient de concrete, că această creștere de 2.000, 2.300 de cazuri reprezintă practic efectul redeschiderii școlilor, nu pentru că școlile în sine sunt afectate, ci pentru faptul că odată cu deschiderea școlii o mulțime de alte activități au început să devină tot mai intense, mai aglomerate – transportul s-a aglomerat, cumpărăturile, cadrele didactice care se deplasează, părinții care își duc copiii la școală. Sunt foarte multe lucruri care sunt conexate cu deschiderea școlii. Asta este legătura – se intensifică activitățile, crește transmisibilitatea.

Sper să fie un val care se va încheia la un moment dat. Dacă nu se va întâmpla așa, atunci putem să vedem o creștere care să ne pună probleme. Și atunci aș lua două scenarii în discuție. Dacă situația se stabilizează, să zicem pe la 2.500, 2.700 de cazuri, sau, dacă situația nu se stabilizează și lucrurile merg în continuare prost în următoarele săptămâni”, a declarat Alexandru Rafila la o televiziune de știri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.