Raed Arafat, prezent la Timișoara pentru festivitatea operaționalizării motocicletelor SMURD

raed arafat 2

Ministrul secretar de stat, doctorul Raed Arafat, a fost prezent, joi, la Timișoara, cu ocazia festivității oficiale de prezentare a noilor dotări ale echipajelor SMURD din cadru ISU Banat.

Este vorba de două motociclete special echipate pentru intervențiile rapide, inclusiv cu un defibrilator de dimensiuni mai mici.

CITEȘTE ȘI: Viața lui Cătălin s-a stins pe Facebook! Era la volan și stătea pe telefon, iar ultimul mesaj a fost trimis de mama acestuia

”Câteva minute pot face diferența între viață și moarte. O motocicletă poate ajunge mai repede cu până la 6-7 minute la locul intervenției. Pentru un stopcardiac înseamnă foarte mult.
motociclete smurd
Multe țări folosesc motocicletele în astfel de situații. Israel are 500.

Ele conțin tot ceea ce-i trebuie unui paramedic ca să acorde primul ajutor până la sosirea celorlalți colegi cu ambulanța”, a declarat Raed Arafat.

Timișoara este cel de-al patrulea oraș din România care beneficiază dotarea cu motociclete de intervenție SMURD, după București, Cluj și Constanța. Aceste dotări au fost posibile printr-un parteneriat public-privat, în care au fost implicate organisme ale statului, Fundația pentru SMURD, populația care a contribuit cu 2 la sută din venit și societatea Lidl România.

Echipajul ISU Banat care a fost special pregătit pentru a utiliza o astfel de motocicletă este compus, în prezent, din zece paramedici.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Raed Arafat, prezent la Timișoara pentru festivitatea operaționalizării motocicletelor SMURD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *