Raed Arafat, prezent la Timișoara pentru festivitatea operaționalizării motocicletelor SMURD

Ministrul secretar de stat, doctorul Raed Arafat, a fost prezent, joi, la Timișoara, cu ocazia festivității oficiale de prezentare a noilor dotări ale echipajelor SMURD din cadru ISU Banat.

Este vorba de două motociclete special echipate pentru intervențiile rapide, inclusiv cu un defibrilator de dimensiuni mai mici.

CITEȘTE ȘI: Viața lui Cătălin s-a stins pe Facebook! Era la volan și stătea pe telefon, iar ultimul mesaj a fost trimis de mama acestuia

”Câteva minute pot face diferența între viață și moarte. O motocicletă poate ajunge mai repede cu până la 6-7 minute la locul intervenției. Pentru un stopcardiac înseamnă foarte mult.

Multe țări folosesc motocicletele în astfel de situații. Israel are 500.

Ele conțin tot ceea ce-i trebuie unui paramedic ca să acorde primul ajutor până la sosirea celorlalți colegi cu ambulanța”, a declarat Raed Arafat.

Timișoara este cel de-al patrulea oraș din România care beneficiază dotarea cu motociclete de intervenție SMURD, după București, Cluj și Constanța. Aceste dotări au fost posibile printr-un parteneriat public-privat, în care au fost implicate organisme ale statului, Fundația pentru SMURD, populația care a contribuit cu 2 la sută din venit și societatea Lidl România.

Echipajul ISU Banat care a fost special pregătit pentru a utiliza o astfel de motocicletă este compus, în prezent, din zece paramedici.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Raed Arafat, prezent la Timișoara pentru festivitatea operaționalizării motocicletelor SMURD

Lasă un răspuns