Raed Arafat le cere celor vaccinați ‘la chiuvetă’ să-i demaște pe medici

Raed Arafat anunță că IGSU verifică starea adăposturilor de protecţie civilă (video)

Persoanele vaccinate „la chiuvetă” care ajung la spital să spună medicului situația reală pentru a primi tratamentul optim, spune șeful DSU, Raed Arafat: „medicii trebuie să păstreze secretul, iar pacienții nu ar trebui să aibă teamă că dacă spun la medic se va trezi cu dosar penal”, anunță Mediafax.

„Am aflat de astfel de cazuri. E adevărat că nu de multe pentru că lumea nu spune că, de fapt, s-a vaccinat, cum zicem noi, ‘la chiuvetă’. Însă știm cazul de la Sibiu, au mai fost și alte cazuri mediatizate. (…) Noi nu putem să garantăm 100% și nimeni nu poate garanta, existând această metodă, că persoanele vaccinate care decedează sunt toate vaccinate real. Poate o parte sunt vaccinate real și o parte nu. Dar acest lucru nu avem cum să-l controlăm decât dacă persoana spune că nu a fost vaccinată real. Ar fi în folosul ei, măcar în perioada tratamentului, pentru că medicul altfel ia în considerare riscurile petru persoana respectivă”, spune Raed Arafat.

Șeful DSU spune că riscul de a face o formă gravă este mult mai mic pentru persoanele vaccinate față de cele nevaccinate.

„Dacă persoana spune că este vaccinată și știe că nu este vaccinată riscă să primească o decizie greșită și să nu intre pe anumite scheme de tratament. Deci, cel puțin dacă o persoană este pozitivă, ajunge la medic și va trebui să spună medicului care este statusul ei real”, adaugă Arafat.

Ulterior, șeful DSU a revenit cu precizări despre implicațiile juridice.

CITEȘTE ȘI: Grapini, propunere-șoc: Toți cetățenii care au, în urma analizelor de laborator, dovada trecerii prin boala Covid-19, trebuie să beneficieze de certificate în acest sens!

„Medicul, clar, are obligația să păstreze secretul pacientului și să nu-l reclame mai departe și să folosească această informație pentru stabilirea tratamentului pacientului. Adică pacientul nu ar trebui să aibă teamă că dacă spune la medic se va trezi cu dosar penal”, a completat Raed Arafat.

Multe persoane așa-zis vaccinate au ajuns la spital cu forme grave de COVID-19, iar certificatele lor de imunizare au început să fie verificate de organele de anchetă, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns