Raed Arafat: „Dacă mergem bine cu vaccinarea, către toamnă o să vedem o începere a normalizării vieții noastre”

Decizie definitivă a ÎCCJ: Starea de alertă din România a fost prelungită ilegal/ Certificatul verde era inutil

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, crede că vom putea reveni la o viață normală în toamna acestui an, dacă vaccinarea anti-COVID-19 va decurge conform planului, potrivit Aleph News.

Raed Arafat a precizat că normalizarea vieții ar putea începe în România spre toamnă, dar a atras atenția că este important ca până atunci să nu apară o nouă tulpină a coronavirusului care să nu răspundă la actualele vaccinuri anti-COVID-19.

„Dacă mergem bine cu vaccinarea, cred că în vara acestui an către toamnă o să începem să vedem o începere a normalizării vieții noastre. În speranța că nu apare o tulpină care nu răspunde la vaccin”, a spus Raed Arafat.

Totodată, Raed Arafat a explicat de ce românii care sosesc în țară dintr-una dintre regiunile cu risc mare de transmitere a coronavirusului vor trebui să prezinte un test negativ pentru COVID-19 și să stea în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

„Un test este foarte bun pentru momentul în care s-a făcut, nu garantează că după două zile nu eşti pozitiv, sau după trei. Testul se face, ne garantează o perioadă scurtă, probabilitatea să devii pozitiv este mai mică, dar perioada de incubaţie a bolii este de 14 zile. În perioada asta, tu dacă te întorci, e bine să păstrăm această situaţie cât merge şi campania de vaccinare, în mod paralel”, a spus Raed Arafat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Raed Arafat: „Dacă mergem bine cu vaccinarea, către toamnă o să vedem o începere a normalizării vieții noastre”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *