Raed Arafat, anunţ îngrijorător despre coronavirus: Este posibil să se ajungă la o rată de infectare foarte mare

Arafat: Toate persoanele tinere decedate din cauza Covid erau nevaccinate

România a ajuns la 29 de pacienţi infectaţi cu coronavirus. În mai puţin de 24 de ore, numărul a crescut alarmant, aproape s-a dublat. Autorităţile spun că, la nivel mondial, este posibil să se ajungă la o rată de infectare foarte mare.

”Este posibil să se ajungă la o rată de infectare foarte mare. La o rată de infectare foarte mare, numărul deceselor pe plan mondial poate să fie foarte mare.

Sunt păreri, niciunul nu poate să spună ce va fi, din cauza asta suntem obligaţi să luăm toate măsurile posibile ca să limităm şi să prevenim”, a spus Arafat, afirmând că estimările mondiale vorbesc despre 30 – 70%.

”Este posibil să ajungem la măsuri mai restrictive pe întâlnirile publice. (…) Este clar că trebuie să ajungem poate la încă o restricţionare. Sunt discuţii care au fost, după asta venim cu ele. Clar că vom veni, cel mai probabil mâine (miercuri – n.r.) , cu o anumită măsură în plus”, a declarat Raed Arafat marţi seară, la Antena 3.

Secretarul de stat spune că numărul este posibil să fie restrâns ”în continuu” în funcţie de faza de răspândire a virusului. Potrivit lui Arafat, dacă dacă limitarea va fi, de exemplu, la 300 de persoane, după ce au intrat 299 uşile vor fi închise, iar accesul interzis.

Sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns