Răducanu cel mic și familia cea mare

sebastian raducanu2

Sebastian Răducanu este noul președinte al PSD Timișoara. Abia trecut de 30 de ani, prezentabil și poate chiar prea decent pentru vârsta sa, Răducanu cel mic (cum mai este numit în cercurile politice) pare a avea toate atuu-rile pentru o carieră strălucită.

Victoria din alegeri, dar și tot mai numeroasele aprecieri pozitive venite la adresa sa, confirmă traiectoria ascendentă pe care a intrat tânărul politician.

Ca după orice succes, e normal ca Sebastian Răducanu să trăiască euforia victoriei, normală în astfel de momente.

Imediat, vor apărea și provocările. Ce vulnerabilități poate avea Răducanu cel mic? Două mari și tari.

În primul rând, e fiul lui Răducanu cel mare. Or, dacă vrem să schimbăm clasa politică și să-i înlocuim pe bătrâni cu tineri, nu înseamnă că trebuie să-i punem pe copiii acestora.

Este un mesaj pe care adversarii politici îl pot foarte ușor manevra, pornind de la o temă extrem de simplă, dar foarte eficace: nepotismul.

În al doilea rând, tatăl lui Sebastian Rădcuanu este asociat cu Dan Popa, nimeni altul decât copreședintele PNL Timiș, adică exact principalul adversar politic al lui Răducanu cel mic!

Ce credibilitate mai poate avea mesajul PSD, atunci când liderul are afaceri împreună cu rivalul de la PNL?

Zero. Nu poți să ataci dimineața o persoană cu care la prânz mergi să faci contracte și să împarți profitul.

Ce poate face Sebastian Răducanu pentru a scăpa de aceste vulnerabilități care riscă să-i afecteze cariera?

În actualul context politic, avându-l asociat pe principalul adversar politic, iar ca arbitru chiar pe propriul tată (Ion Răducanu este deputat UNPR, partid care înclină balanța guvernării), noul președinte al PSD Timișoara nu trebuie să facă nimic.

Cu siguranță, însă, lucrurile vor evolua, iar Răducanu cel mic va trebui să facă ceva. Chiar dacă se va supăra familia cea mare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.