Răchie, crofne, mâncare la ceaun și un spectacol de muzică populară de excepție, nu departe de Timișoara

pusta

Locuitorii satului Călacea, dar și fiii frumoasei așezări de lângă Timișoara, sunt invitați vineri, 13 martie, la o acțiune organizată de Primăria Comunei Orțișoara și Asociația Culturală ”Pusta Banatului”, sugestiv intitulată „Azi vă cântă călăcenii”.

CITEȘTE ȘI: Pesta porcină se extinde. Noi date din Timiș

„Evenimentul are drept scop atât implicarea tuturor locuitorilor în obiceiurile și tradițiile satului cât și instituțiile sociale (familia, grădinița/școala/biserica), toate acestea contribuind la o viață culturală bogată. Astfel, frumusețea evenimentului va consta în antrenarea întregii comunități în acest proiect socio-cultural, desfășurându-se o serie de activități pentru toate categoriile de vârstă, respectiv copii, tineri, vârstnici”, afirmă Dolores Dongea, fondatoarea Asociației Culturale ”Pusta Banatului”.

Manifestarea va începe la ora 16.00, cu un moment de reculegere la cimitir, după care, la Căminul Cultural din Călacea, vor fi organizate trei concursuri: „Cea mai bună răchie”, „Cele mai bune crofne” și „Cel mai bun ceaun”. Pentru desemnarea câștigătorilor, va fi constituită o comisie de jurizare alcătuită din cinci persoane, invitat special fiind Executive Chef Marian Popovici (bănățeanul a fost declarat bucătarul anului 2017 pe plan extern). La final, toți participanții vor fi serviți cu ce s-a pregătit. Punctul culminant al manifestării de la Călacea îl va reprezenta spectacolul folcloric pregătit de fiii satului, elevii grădiniței și ai școlii, instruiți de către înv. Rozsaș Alina și prof. Botner Mihaela alături de Asociația Culturală ”Pusta Banatului”.

În cadrul acestuia, vor evolua soliștii călăceni Dolores Dongea, Iasmina Roșca și Patric Stancu, acompaniați de orchestra condusă de dirijor, prof. Nicolae Baniciu (unul dintre cei mai valoroși saxofoniști din Banat, născut și crescut în Călacea), dar și dansatorii din Ansamblul Pusta Banatului (coregrafi Dolores Dongea și Flavius Drăghia). În program mai este prevăzut și un moment artistic al Coralei Epifania (dirijor, prof. Florin Nicolae Șincari).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Răchie, crofne, mâncare la ceaun și un spectacol de muzică populară de excepție, nu departe de Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *