Răbdare, răbdare, facem canalizare

jimbolia 11

Când, în urmă cu opt-nouă ani, la Jimbolia s-a anunţat că se va introduce canalizare, lumea a primit vestea cu mare bucurie.

Încântarea a fost şi mai mare în momentul începerii lucrărilor care urmau să aducă un plus de confort locuitorilor. A trecut, însă, vreme multă şi iată că finalizarea execuţiei se prelungeşte, iar oamenii au început să-şi piardă răbdarea.

„E bine că vom avea canalizare, dar parcă nu e în regulă nici să aşteptăm atâta timp şi să îndurăm disconfortul creat”, este sinteza părerilor multor jimbolieni, admisă chiar şi de primarul Darius Postelnicu.

Proiect cu probleme, întârzieri mari

„Acest proiect se desfăşoară de ani buni fără nici un rezultat, ci doar cu pagube mari pentru locuitorii oraşului. Apa freatică se adună în casele oamenilor, umple pivniţele şi grădinile acestora, fără a exista nici o ieşire din această situaţie. S-au făcut săpături iarna şi vara, s-au răsturnat cu aceste săpături străzi întregi, s-au zidit şanţuri acoperite cu capace de beton. Dar şanţurile sunt pline de apă, în loc ca aceasta să se scurgă, aşa cum este în proiect. Cresc buruieni, iar şanţul nu este legat de nici o altă scurgere şi apa nu are unde să se ducă. Dacă lucrarea de canalizare nu este controlată de nimeni, ea va continua încă un
şir de ani, fără nici un rezultat, în timp ce oamenii din Jimbolia vor rămâne în continuare cu apă în pivniţe şi în grădini”, se plânge un grup de jimbolieni, într-o scrisoare adresată redacţiei.

Primarul știe că oamenii și-au pierdut răbdarea

Lucrurile nu sunt departe de realitate, iar acest lucru este recunoscut şi de primarul Darius Postelnicu: „Aşa este, oamenii au dreptate, şi-au cam pierdut răbdarea”.

premii iulie

Potrivit edilului-şef, de vină sunt şi condiţiile solului din Jimbolia, apa freatică fiind foarte sus, lucru care a generat multe neplăceri.

CITEȘTE ȘI: Dezastru în trafic, la Timișoara. Cozi imense, șoferi nervoși, concert de claxoane

„Nu este treaba primăriei. E vorba de o autorizaţie emisă prin 2012-2013 de ADID Timiş împreună cu Aquatim. Eu cred că nu au ştiut în ce se bagă constructorii care au subcontractat lucrarea de la Aquatim. Apoi, nu au mai putut face faţă, s-au reziliat contractele şi timpul tot trece. Termenele s-au depăşit de multă vreme, nici nu mai ştiu exact când avem ultima promisiune. Ni s-a spus, totuşi, la ultima raportare, că lucrarea a fost realizată în proporţie de 60 la sută. E drept că, uneori, sunt şi cetăţenii de vină, că nu decolmatează, dar adevărul e pe la mijloc. Noi am început să dăm amenzi, dar ne-am oprit, pentru că au zis constructorii că nu pot termina lucrarea din cauza noastră. Se pare că s-a găsit acum o variantă mai rezonabilă, de foraj orizontal, fără săpătură deschisă, pentru că era foarte neplăcut pentru oameni să stea cu o groapă de patru-cinci metri în faţa casei. Desigur, avem nevoie de canalizare, dar nu chiar cu orice preţ, încât să se ajungă până la demolarea caselor. Cert e că în final va fi bine, pentru că vor dispărea aproximativ 2.000 de fose din Jimbolia”, spune Darius Postelnicu, un primar înarmat
cu multă răbdare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *