Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia și a amenințat din nou cu armele nucleare

Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia și a amenințat din nou cu armele nucleare

Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia și a amenințat din nou cu armele nucleare

Vladimir Putin a anunțat, miercuri dimineață, mobilizare parțială în Rusia și a amenințat din nou cu armele nucleare.

Totodată, el a spus că vor fi asigurate „condițiile pașnice de organizare a referendumurilor” în zonele ocupate.

Administrațiile de ocupație din Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie au anunțat că organizează referendumuri pentru alipirea la Rusia. Consultările populare vor începe vineri, în ziua în care se împlinesc șapte luni de război în Ucraina. Se vor încheia pe 27 septembrie.

CITEȘTE ȘI: Accident grav pe autostrada A1, în Timiș

Moscova susține inițiativa, însă nu controlează niciuna dintre aceste regiuni în întregime și a suferit înfrângeri dureroase pe câmpul de luptă în ultimele săptămâni. În ultimul mesaj postat pe rețelele sociale, Volodimir Zelenski a susținut că armata continuă să înainteze, situaţia de pe linia frontului indicând că iniţiativa aparţine Ucrainei.

Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia. El a spus că Occidentul are ca scop distrugerea Rusiei și că a încercat să transforme poporul Ucrainei în carne de tun. Scopul nostru este să eliberăm Donbasul, a spus el. Totodată, Putin a amenințat din nou cu armele nucleare.

Discursul înregistrat al lui Vladimir Putin:

Este necesar să luăm o decizie urgentă pentru a ne proteja poporul în ținuturile eliberate.

De aceea am cerut Ministerului Apărării să fie de acord cu mobilizarea parțială. Decretul a fost deja semnat, mobilizarea parțială începe astăzi.

Doar cei care sunt momentan în rezervă vor fi înrolați și cei care servesc în armată și care au anumite profesii militare.

Ei vor fi antrenați suplimentar, având în vedere că e o operațiune specială. Toți cetățenii care vor fi mobilizați vor avea statut de forță armată deplină. NATO a discutat să se folosească de armele nucleare împotriva Rusiei. Avem și noi arme. Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra.

Occidentul a șantajat Rusia, dar Rusia are multe arme cu care să răspundă.

Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul. Ministerul apărării a fost instruit de către mine să definească statul legal al acestor unități și al republicilor Lugansk și Donețk. Trebuie să acordăm atenție specială pentru aprovizionarea Donbasului cu tehnologie și muniție.

Kievul a recurs la grupuri de mercenari străini, iar armata lor a fost instruită de NATO.

Regimul opresiv s-a intensificat în toată Ucraina. După 2014, politica terorii împotriva rușilor devine tot mai mare și mai teribilă.

Acești oameni rămân pe teritoriile eliberate de neonazi;ti, e vorba despre Herson, Lugansk, Zaporojie, unde ați văzut barbarismul neonaziștilor în regiunile capturate de ei. Mercenarii torturează cetățenii pașnici din Donețk, din Zaporojie, din Herson.

Sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo, mulți au devenit refugiați, au fost bombardați constant de neonaziști care au atacat spitale, școli. Avem tot dreptul să ne opunem măcelăririi oamenilor și trebuie să le dăm o șansă.

Administrațiile din Zaporojie, Herson au cerut să facă alipirea la Rusia, vom face tot ce putem să ne asigurăm de condițiile pașnice de organizare a acestor referendumuri.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare, că armata continuă să înainteze și sunt continuate măsurile de stabilizare în zonele eliberate de sub ocupaţia rusă, fiind adunate dovezi despre ce s-a întâmplat în respectivele zone. ”Continuăm măsurile de stabilizare în zonele eliberate de sub ocupaţia rusă.

Atrocităţile ruseşti sunt înregistrate – oamenii arată unde ocupanţii aveau camere de tortură, unde au ascuns cadavrele celor ucişi, depun mărturie despre cine i-a ajutat pe ocupanţi. Le sunt recunoscător tuturor ofiţerilor de poliţie implicaţi în stabilirea adevărului despre crimele ocupanţilor. Situaţia de pe linia frontului indică în mod clar că iniţiativa aparţine Ucrainei (…)

Mai mult sprijin pentru Forţele Armate ale Ucrainei, mai mult sprijin pentru serviciile de informaţii, mai mult sprijin pentru Forţele pentru Operaţiuni Speciale, mai mult sprijin pentru Serviciul de Securitate al Ucrainei, pentru Garda Naţională, pentru poliţie, pentru poliţiştii de frontieră – pentru toţi cei care ne restabilesc treptat integritatea teritorială”, a spus Zelenski. Acesta a precizat că Ucraina se bucură de sprijinul deplin al partenerilor.

”Vedem înţelegere nu numai din partea partenerilor noştri, ci şi din partea acelor state care au încercat să stea departe de lupta noastră.

Vor exista paşi în sprijinul Ucrainei în astfel de circumstanţe şi din partea asociaţiilor internaţionale cheie. Aşa că, haideţi să menţinem presiunea. Să păstrăm unitatea.

Haideţi să apărăm Ucraina. Ne eliberăm ţara. Şi nu dăm niciun semn de slăbiciune”, a mai spus preşedintele ucrainean.

Acesta a apreciat şi ”condamnarea fermă, în masă şi cu principii, a încercărilor Rusiei de a organiza noi referendumuri false”, conform digi24.ro.

Foto: arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns