Proiectul „Pune mâna pe chitară în școală – Timișoara”, care și-a propus să abordeze într-un alt mod educația muzicală din școli, s-a încheiat recent la Timișoara după o perioadă de desfășurare de 8 luni.
Inițiativa dedicată îmbunătățirii educației muzicale în școlile din ciclul primar este a Asociației Culturale Play, iar proiectul a fost co-finanțat de Centrul de Proiecte Timișoara prin programul Școli Creative. Demersul are la bază oferirea de resurse educaționale și activități practice pentru învățători, contribuind astfel la consolidarea capitalului cultural în rândul tinerei generații.
În cadrul proiectului a fost dezvoltat Kit-ul „Pune mâna pe chitară” dedicat învățătorilor, ce conține un set de instrumente necesare pentru a introduce elemente de educație muzicală în sălile de clasă, gândit și construit de profesioniști. Acest kit a inclus un manual de chitară adaptat începătorilor, caiete de cântece și tutoriale video, facilitând astfel procesul de învățare și îmbogățind experiența educațională muzicală a cadrelor didactice.
Ateliere de chitară cu artiști cunoscuți
Spre finalul cursului au avut loc Atelierele de chitară cu artiști consacrați. Participarea unor artiști cunoscuți și îndrăgiți, precum Paul Radu (Antract) și Ducu Bertzi. În cadrul acestor ateliere artiștii oferă învățătorilor șansa de a împărtăși experiențe și cunoștințe cu profesioniști din industria muzicală, consolidând astfel învățarea printr-o abordare practică și interactivă.
Finalizarea cursului de chitară dedicat cadrelor didactice, marchează o contribuție semnificativă la îmbogățirea peisajului educațional. Această inițiativă este parte integrantă a angajamentului Asociației Culturale Play de a dezvolta capital cultural în rândul copiilor și tinerilor, oferindu-le oportunitățile necesare pentru a aprecia și participa activ la activități artistice și culturale.
Despre Asociația Culturală Play
Asociația Culturală Play are misiunea de a promova educația culturală și accesul la artă pentru toți membrii comunității, cu un accent deosebit pe implicarea copiilor în activități culturale și artistice autentice, de calitate.
Proiectul este co-finanțat de Centrul de Proiecte Timișoara prin Power Station+ | Școli creative.