Puncte de prim-ajutor în Timișoara

defibrilator

O duzină de echipamente decisive pentru supraviețuire în caz de stop cardio-respirator vor fi amplasate în spațiul public timișorean ca urmare a lansării programului “Punct de prim-ajutor. Fii salvator!”.

Alte aparate vor putea fi găsite în supermarketuri. Programul de educare a populației și dotare a spațiilor publice și comerciale cu echipamente avansate de asistență medicală de urgență a fost demarat ieri, la nivel național de Departamentul pentru Situații de Urgență, cu sprijinul ”Fundației pentru SMURD”.

Prin acest proiect se urmărește utilizarea tehnicii avansate ca punct de prim-ajutor, menit să salveze populația în situații de urgență, până la sosirea echipajelor medicale SMURD sau a serviciilor de ambulanță.

Un astfel de punct de prim-ajutor are încorporat un defibrilator automatic, pulsoximetru pentru măsurarea pulsului și a saturației de oxigen din sânge, un aparat de electrocardiogramă și o sursă de oxigen.

Aparatul, odată ce a fost mutat din locul unde este în mod normal amplasat, apelează automat numărul de urgență 112 pentru a semnala folosirea lui și pentru a pune în legătură persoana care acordă îngrijiri la fața locului cu un medic care o poate ghida.

Acest tip de echipament, care poate acorda primul ajutor pacienților cu diferite afecțiuni, poate fi utilizat cu minimă pregătire sau pe baza indicațiilor date de aparat sau dispecerat.

Programul național ”Punct de prim ajutor. Fii salvator!” presupune dotarea spațiilor publice și comerciale, în total 370 de locații la nivel național.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *