Punct gastronomic local, deschis într-o comună de lângă Timişoara. Ce bunătăţi îi aşteaptă pe vizitatori

Punct gastronomic local, deschis într-o comună de lângă Timişoara. Ce bucate îi aşteaptă pe vizitatori

Punct gastronomic local, deschis într-o comună de lângă Timişoara. Ce bunătăţi îi aşteaptă pe vizitatori

După mai multe activități de informare organizate în ultimii doi ani, în colaborare cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și primari din județ, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș (APDT Timiş) anunţă deschiderea unui nou Punct Gastronomic Local, în localitatea Sânandrei.

„Începând din 23 august puteți să vă bucurați, în tihna adierii de vânt și confortul unei grădini roditoare cu legume gustoase, de un prânz sau o cină pregătite cu produse locale, pe strada Gloriei nr. 21 din Sânandrei! Aici a fost deschis un Punct Gastronomic Local (PGL) unde grupuri de maxim 12 persoane vor putea servi, pentru inceput, în zilele de marți și joi, prânzul sau cina, pregătite cu produse din gospodăria gazdelor.

Realizat în jurul serei de legume, al mierii, dar si a legumelor crescute în câmp, punctul gastronomic local va oferi oaspeților posibilitatea de a gusta preparate precum zacuscă sau ulei de dovleac pe pâine cu maia coaptă în cuptorul cu lemne, supă de roșii sau dovleac copt, plăcintă cu prune sau magiun presărat cu miere și nuci”, a transmis APDT Timiş.

Primele mese vor fi servite de gazde începând cu 23 august, doar pe baza unei programări la telefon 0726 607 450 sau e-mail: [email protected].

„Un concept turistic foarte actual, punctele gastronomice locale promoveză tradițiile gastronomice rurale într-un mod organizat și sigur și sunt bucătării particulare din spațiul unor ferme sau exploatații familiale, care servesc unui număr de maxim 12 turiști rețete specifice zonei.

Astfel, în prezent, în județul Timiș funcționează două puncte gastronomice locale, în localitățile Sânandrei și VV Delamarina, un al treilea – în comuna Margina – fiind în etapa de înființare.

În România sunt deschise în prezent peste 110 PGL, cele mai multe aflându-se în județele Tulcea, Brașov și în Maramureș.

Cu scopul de a facilita deschiderea unor astfel de locații benefice pentru dezvoltarea fermierilor, a micilor producători, dar și a destinațiilor în care aceștia lucrează, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș a organizat în ultimii doi ani, cu sprijinul primăriilor din județ, mai multe întâlniri între specialiștii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș – instituție responsabilă pentru certificarea PGL – și locuitori din comunele Tomești, Fârdea, Jimbolia și Otelec și împrejurimile lor.

Legislația privind Punctele Gastronomice Locale a fost inițiată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în anul 2016”, a afirmat Delioara Barbu, director al APDT Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Punct gastronomic local, deschis într-o comună de lângă Timişoara. Ce bunătăţi îi aşteaptă pe vizitatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *