PSS Alexandru, internat în spital! Episcopul greco catolic de Lugoj este infectat cu noul coronavirus

Episcopul Greco-Catolic de Lugoj, Alexandru Mesian se află internat la Spitalul Municipal ”dr. Teodor Andrei” din Lugoj după ce a fost conformat pozitiv cu noul coronavirus.

Starea de sănătate a Preasfinției Sale este bună, iar măsura internării a fost una pentru siguranţă, după cum au comunicat reprezentanţii episcopiei.

”Iubiți credincioși, Vă rugăm să-l purtați în rugăciune pe PS Alexandru Mesian care în cursul zilei de azi, 30 octombrie 2020, a fost confirmat pozitiv cu Sars-Cov-2. Starea sănătății Preasfinției Sale este stabilă și nicidecum îngrijorătoare, însă a fost internat la Spitalul Municipal din Lugoj pentru investigații mai aprofundate și pentru a rămâne sub supravegherea medicilor, atât cât se va considera necesar. În comuniune de rugăciune,

+ Ioan, Episcop Auxiliar de Lugoj”.

Alexandru Mesian are 83 de ani şi la 8 septembrie 2020, la Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, a aniversat 26 ani de la Consacrarea ca Arhiereu.

Cetățean de Onoare al Municipiului Lugoj, PSS Alexandru Mesian este o prezență luminoasă în viața confesională a Lugojului, fiind un militant neobosit pentru ecumenism și buna înțelegere între toate cultele din oraș.

PSS Mesian a sfințit peste 40 de biserici și capele unite de pe cuprinsul Diecezei de Lugoj, care cuprinde județele Timiș, Caraș Severin, Arad, Hunedoara și o parte din Alba. Lucrarea sa de căpătâi este, după spusele proprii, Sanctuarul Marian de la Scăiuș, dedicat Maicii Domnului.

 

redesteptarea


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns