PSD Timiş şi-a descoperit liderul care va deveni preşedintele partidului

PSD Timiş şi-a ales, ieri, noua conducere şi aproape că nu mai existau epitete pentru caracterizarea de care s-a bucurat noul preşedinte al filialei, deputatul Alfred Simonis.

Instalarea sa a beneficiat de prezenţa multor „grei” din conducerea centrală a partidului, în frunte cu preşedintele interimar Marcel Ciolacu, dorindu-se, astfel, transmiterea mesajului că „Freddy”, aşa cum este cunoscut Simonis printre colegi, se bucură de o susţinere uriaşă din partea partidului.

Ciolacu a mers până acolo încât şi-a recunoscut limitele faţă de Alfred Simonis, incluzându-l în această categorie şi pe Sorin Grindeanu, prezent şi el la conferinţa de alegeri: „Sorine, cred că Alfred Simonis va avea o carieră peste a mea şi peste a ta”. La fel de generos în aprecieri a fost şi secretarul executiv al PSD, Paul Stănescu, care a spus că este convins că „Freddy” va ajunge, peste patru-cinci ani, preşedintele partidului la nivel naţional. Probabil că lăudătorii noului preeşdinte al PSD Timiş au fost marcaţi de faptul că alegerile au fost în 26 ianuarie, ziua de naştere a lui…  Nicolae Ceauşescu.

În ciuda acestor laude, Simonis nu pare tentat să îşi asume o candidatură la Primăria Timişoara, aşa cum ar revendica funcţia sa politică. „Nu vă răspund nici cu da, nici cu nu”, a fost răspunsul său care suna mai mult negativ. În schimb, devine tot mai mare certitudinea revenirii lui Sorin Grindeanu în PSD, aşa cum acesta a dat de înţeles pe tot parcursul conferinţei. Pentru cine nu cunoştea personajele, s-ar fi crezut, ascultând discursurile, că Grindeanu este şeful cel mare al PSD, nu Ciolacu. De fapt, posibilitatea ca fostul premier să devină număruil 1 în PSD creşte de la o zi la alta, deznodământul urmând a se produce la apropriatul congres al partidului (fireşte, doar pentru un mandat de patru ani, pentru a nu contrazice profeţiile lui „nea Paul”, aşa cum îi spune garda tânără din PSD lui Paul Stănescu).

Aşadar, Alfred Simonis preia comanda PSD Timiş de la Călin Dobra, avându-i în echipa de conducere pe Eugen Dogariu (preşedinte executiv) şi Sebastian Răducanu (secretar executiv).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “PSD Timiş şi-a descoperit liderul care va deveni preşedintele partidului

Lasă un răspuns