PSD Timiş şi-a descoperit liderul care va deveni preşedintele partidului

PSD Timiş şi-a ales, ieri, noua conducere şi aproape că nu mai existau epitete pentru caracterizarea de care s-a bucurat noul preşedinte al filialei, deputatul Alfred Simonis.

Instalarea sa a beneficiat de prezenţa multor „grei” din conducerea centrală a partidului, în frunte cu preşedintele interimar Marcel Ciolacu, dorindu-se, astfel, transmiterea mesajului că „Freddy”, aşa cum este cunoscut Simonis printre colegi, se bucură de o susţinere uriaşă din partea partidului.

Ciolacu a mers până acolo încât şi-a recunoscut limitele faţă de Alfred Simonis, incluzându-l în această categorie şi pe Sorin Grindeanu, prezent şi el la conferinţa de alegeri: „Sorine, cred că Alfred Simonis va avea o carieră peste a mea şi peste a ta”. La fel de generos în aprecieri a fost şi secretarul executiv al PSD, Paul Stănescu, care a spus că este convins că „Freddy” va ajunge, peste patru-cinci ani, preşedintele partidului la nivel naţional. Probabil că lăudătorii noului preeşdinte al PSD Timiş au fost marcaţi de faptul că alegerile au fost în 26 ianuarie, ziua de naştere a lui…  Nicolae Ceauşescu.

În ciuda acestor laude, Simonis nu pare tentat să îşi asume o candidatură la Primăria Timişoara, aşa cum ar revendica funcţia sa politică. „Nu vă răspund nici cu da, nici cu nu”, a fost răspunsul său care suna mai mult negativ. În schimb, devine tot mai mare certitudinea revenirii lui Sorin Grindeanu în PSD, aşa cum acesta a dat de înţeles pe tot parcursul conferinţei. Pentru cine nu cunoştea personajele, s-ar fi crezut, ascultând discursurile, că Grindeanu este şeful cel mare al PSD, nu Ciolacu. De fapt, posibilitatea ca fostul premier să devină număruil 1 în PSD creşte de la o zi la alta, deznodământul urmând a se produce la apropriatul congres al partidului (fireşte, doar pentru un mandat de patru ani, pentru a nu contrazice profeţiile lui „nea Paul”, aşa cum îi spune garda tânără din PSD lui Paul Stănescu).

Aşadar, Alfred Simonis preia comanda PSD Timiş de la Călin Dobra, avându-i în echipa de conducere pe Eugen Dogariu (preşedinte executiv) şi Sebastian Răducanu (secretar executiv).

1 Comments
Dan A. 26/01/2020
Sa-i pupati mana noului Don' Freddy! Ce atitudini de clan se practica la nivel de conducere PSD!