PSD Timiș, reacție la declarațiile lui Alin Nica

PSD Timiș, reacție la declarațiile lui Alin Nica

PSD Timiș, reacție la declarațiile lui Alin Nica.

În weekend-ul trecut, zeci de primari, viceprimari și consilieri din Timiș, aleși în urmă cu patru ani pe listele PNL, USR, Pro România, PMP și Partidul Republican și-au anunțat intenția de a candida, la alegerile din luna iunie, din partea PSD.

„Simonis a cumpărat, pe persoană fizică, câțiva aleși locali. Comunitățile locale rămân liberale”, a declarat, la scurt timp, Alin Nica, șeful PNL Timiș și președintele Consiliului Județean Timiș.

CITEȘTE ȘI: Echipele antreprenorului care lucrează la centura Timișoara Sud au revenit în forță pe șantier

În replică, PSD Timiș a transmis o reacție la declarația șefului liberal: „Memorie scurtă sau ipocrizie? La această întrebare ne-am dori să răspundem când citim declarațiile președintelui PNL Timiș, Alin Nica, dar ne este greu.

Cuprins de furie după ce mai mulți primari și viceprimari liberali și-au anunțat trecerea la PSD, Nica a ieșit la atac, însă argumentele sale sunt foarte ușor de combătut.

Să o luăm cronologic: în 2020, când Alin Nica era doar candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, a racolat cinci primari social-democrați din Sânandrei, Sacoșu Turcesc, Teremia Mare, Bethausen și Valcani.

Când a făcut-o el, n-a existat nicio problemă sau golănie.

Arc peste timp, 4 ani: Nica racolează primarul comunei Otelec și iese în conferință de presă în sediul Partidului Național Liberal Timiș cu doi consilieri locali PSD. Vreo problemă? Niciuna.

Alin Nica simte că pierde puterea, iar acest lucru îl face să-și piardă mințile.

Vorbește despre alianțe, dar realitatea este că între PSD și PNL există o alianță electorală deocamdată doar pentru alegerile europarlamentare.

În județ, singura alianță încă valabilă este între PNL și USR.

Dar, dacă tot a pomenit acest cuvânt, să vorbim pe cifre.

Alianța pe care o clamează exista și când a împărțit banii primarilor din județ, iar edililor social-democrați le-a alocat 10% din bani.

Restul, pe bază de culoarea carnetului de partid – obligatoriu galbenă.

În final, mai trebuie menționat un aspect extrem de important: când zeci de primari și viceprimari părăsesc un partid care se află la guvernare, nu este decât vina conducerii partidului.

Dar când ești incapabil să conduci, cauți vinovați în altă ogradă.

Azi, Alin Nica, a pus aleșii locali să semneze o declarație de presă comună în care a înfierat tot ce mișcă în jurul lui, neasumată însă.

Surpriza poate veni în zilele următoare, când unii din semnatari vor repeta acțiunea de sâmbătă”, transmite PSD Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *