PSD s-ar putea alia cu… Traian Băsescu, pentru a câştiga şefia Consiliului Judeţean Timiş!

Experienţa politică ne-a arătat că este posibil orice în materie de alianţe. S-a unit stânga cu dreapta, s-au împrietenit cei mai aprigi duşmani, concluzia fiind un enunţ care a ajuns la nivel de maximă: „Niciodată să nu spui niciodată”.

Următoarele alegeri locale, din vara lui 2016, ar putea să ne aducă noi surprize în materie de alianţe. Sorin Grindeanu, preşdintele PSD Timiş, crede că în Consiliul Judeţean Timiş vor intra patru formaţiuni: PSD, PNL, PMP şi ALDE.

„Până acum câteva luni, credeam că vor fi doar două partide care vor reuşi să treacă pragul electoral, respectiv PSD şi PNL.

Acum, fotografia s-a schimbat şi sunt convins că vor intra patru formaţiuni în consiliul judeţean”. Grindeanu susţine că un sondaj intern arată că PSD are procente mari înaintea PNL, dincolo de orice speculaţii.

Cu toate acestea, este posibil ca pentru adjudecarea preşedinţiei CJT, să fie nevoie de alianţe cu celelalte partide mici.

Dacă o alianţă cu ALDE nu ar fi ceva ieşit din comun pentru PSD, o colaborare cu PMP ar reprezenta un adevărat şoc pe scena politică, având în vedere adversitatea binecunoscută dintre social-democraţi şi Traian Băsescu, liderul PMP.

Grindeanu nu exclude însă această alianţă şi are chiar o explicaţie amuzantă: „Măcăr noi suntem tradiţionali în a-l huli pe Traian Băsescu”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns