PSD pune pe masa Coaliției propria lege a certificatului COVID-19. Cum se aplică și când se renunță la document la locul de muncă

Rafila propune renunțarea la mască în exterior și la certificatul Covid

Liderii PSD-PNL-UDMR urmează să decidă în cursul acestei săptămâni ce reguli vor impune pentru ca certificatul COVID să fie introdus la locul de muncă în România. Social democrații au lucrat deja la o variantă proprie pe care vor să o prezinte partenerilor de Coaliție.

Un nou proiect de lege

Potrivit surselor HotNews.ro, va exista un nou proiect de lege care va fi depus în Parlament și care va cuprinde așa cum anunța ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, un mecanism flexibil de prezentare a certificatului COVID la locul de muncă, în funcție de rata de incidență.

Potrivit surselor HotNews.ro, proiectul de lege ar urma să fie depus în Parlament în cursul acestei săptămâni și va fi dezbătut în regim de urgență de ambele Camere ale Legislativului.

Câteva din prevederile proiectului de lege pentru certificatul COVID gândit de PSD:

Certificatul va atesta îndeplinirea uneia dintre următoarele condiţii: vaccinarea cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2 /dovada trecerii prin boală /rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR sau antigen rapid.
Angajatorii din sectorul public și privat au obligația de a solicita certificatul STOP COVID-19 fiecărui angajat la intrarea la locul de muncă în cazul înregistrării unei creșteri săptămânale a numărului de cazuri confirmate la nivel național, pe parcursul a trei săptămâni consecutiv.

Analiza situației epidemiologice se face de către INSP în fiecare zi de luni pentru săptămâna anterioară
Obligația solicitării certificatului STOP COVID-19 intră în vigoare la 72 de ore după ce este îndeplinita condiția de creștere cu un coeficient mediu pentru intervalul de trei săptămâni consecutive, de cel puțin 1,5, a numărului de cazuri înregistrat la nivel național.

Obligația solicitării certificatului STOP COVID-19 încetează a doua zi, după constatarea îndeplinirii cumulative a următoarelor două condiții:
dispariția situației de creștere săptămânală
incidența cumulată pe ultimele 14 zile la nivel național mai mică de 1 la mie.

CITEȘTE ȘI: Apel de salvare pentru un salvator: pompier din Timiș, grav rănit, are nevoie de sânge. Sunt așteptați donatori

Proiectul va cuprinde și testarea gratuită a angajaților de la stat și de la privat pentru un anumit interval de timp între 45-60 de zile și în anumite condiții. Decizia finală urmează să fie luată în ședința Coaliției, împreună cu partenerii de la PNL și UDMR.

Pe HotNews.ro aflați și ce prevede proiectul de lege al PNL-UDMR privind obligativitatea certificatului COVID.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns