PSD – moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Sevil Shhaideh îi face plângere penală lui Grindeanu

Moment în premieră pe scena politică românească. Pentru prima dată în istoria postdecembristă, un partid a citit în plenul comun al Parlamentului o moţiune de cenzură împotriva propriei formaţiuni politice. Textul a fost semnat de 222 de parlamentari din coaliția de guvernare. Votul va fi dat miercuri, în ședința plenului comun, la ora 11.

Textul moțiuni de cenzură „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor” a fost citit de senatorul PSD Mihai Fifor.

În altă ordine de idei, ministrul demisionar al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a spus ieri, la o televiziune, că ia în calcul să facă o plângere penală împotriva premierului Sorin Grindeanu. ”Iau în calcul să fac o plângere penală împotriva domniei sale, cu privire la afirmațiile sale”, a declarat Sevil Shhaideh.

Reacția vine după demiterile de la Ministerul Dezvoltării decise, duminică, de Grindeanu, Shhaideh acuzându-l pe șeful Executivului de ”blocarea dezvoltării țării”. ”Eu încă sunt ministrul Dezvoltării, chiar dacă sunt demisionar, și îmi voi exercita mandatul conform legii. Am venit la minister, ca să văd toate efectele”, a replicat Sevil Shhaideh după demiterile anunțate duminică de Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu a demis duminică toţi secretarii de stat, secretarul general şi pe secretarii general-adjuncţi din Ministerul Dezvoltării, pentru ca PNDL 2 să nu fie folosit politic.

„Nu accept ca acest program (PNDL 2) să fie folosit în scopuri politice şi nu am de gând să tolerez aşa ceva şi, tocmai pentru a înlătura orice umbră de îndoială (…) am semnat astăzi ordinele de demitere pentru toţi secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, pentru secretarul general şi secretarii generali adjuncţi. De astăzi, doamna Sevil Shaidehh nu mai poate semna nici dumneaei, nici prin interpuşi nici un act care să aibă legătură cu PNDL”, a declarat duminică Sorin Grindeanu. El a mai spus că o invită pe Sevil Shhaideh luni la o discuţie pentru a-i comunica stadiul proiectelor aflate în derulare.

Sursa: stiripesurse.ro

Foto: gandul.info


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns