PSD joacă țara la păcănele

Efervescența demolatoare cu care actualii guvernanți pârjolesc totul în urmă pare să depășească orice închipuire.

Să dăm câteva exemple de noi intenții în acest sens, fără să mai insistăm prea mult asupra răului multiplu deja produs, prin adoptarea controversatei ordonanțe 114/2018 sau a mai proaspetei ordonanțe 7/2019.

Consecințele lor încă nu pot fi estimate deplin deși, din proteste și din luările de poziții ale celor vizați și ale specialiștilor, ele pot fi conturate.

Totuși, una dintre ele, cea legată de Pilonul II de pensii, poate afecta serios milioane de români.

Recent am aflat că se renunță la proiectul de modernizare a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), finanțat de Banca Mondială, care a demarat în 2013, adică la 52 de milioane de euro, cât s-ar mai putea deconta, trebuind să fie rambursate cele 18 milioane de euro cât au fost până acum cheltuite.

ANAF ar urma să revină la vechea organizare pe județe, iar Vama să treacă în subordinea Ministerului de Finanțe.

Întrebarea este aceasta: dacă, după viitoarele alegeri, țara va fi guvernată de alte partide, se va reveni la organizarea pe regiuni, adică.. la alți bani, altă distracție, doar jocul de-a alba-neagra e pe banii contribuabililor?

Am asistat recent la ceea ce s-a întâmplat la audierea Codruței Kövesi în comisiile Parlamentului European, pentru a ocupa funcția de procuror-șef european. Noroc cu europenii care nu se lasă induși în eroare de propaganda mincinoasă a actualei puteri, căci dacă ar fi să ne bazăm pe „ai noștri”, ca această Maria Grapini, mai bine să ne lăsăm păgubași și să ne vedem de drum.

Este aproape de neînțeles cum societatea noastră și-a dat girul unor personaje ca Liviu Dragnea – inseparabil de „eminența” cenușie a PSD, Darius Vâlcov -, Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea, Cătălin Rădulescu, Eugen Teodorovici și mulți alții asemenea, dând viitorul acestei țări pe mâna lor.

După ce au constituit Fondul Suveran de Investiții, confiscând dividendele, adică banii de dezvoltare ai companiilor de stat, pentru a-și crea o pușculiță uriașă la cheremul partidului, acum aflăm că pregătesc o lovitură fatală și rezervelor de aur ale României, pe care vor să le aducă în țară, probabil ca, apoi, să pornească cu ele la shopping ori să le „investească” la păcănele.

Toate așa-zisele revoluții și reforme impuse de coaliția PSD-ALDE, din 2016 încoace, au contribuit din plin la bulversarea economiei și a vieții în general. Majorările de pensii și de salarii bugetare au generat inflație, prețurile explodând și viața devenind și mai mohorâtă.

Câțiva investitori, speriați de creșterile de costuri salariale și de taxe, dar și ca efect al restângerii piețelor de consum și a forței de muncă, și-au mutat deja producția în afara României, alții gândindu-se serios dacă să n-o facă și ei.

Să nu mai vorbim despre pașii înapoi făcuți în domeniul justiției și al statului de drept, acesta fiind motivul pentru care Uniunea Europeană ne privește cu lupa, fără să înțeleagă cum de totul e posibil.

Continuând așa, nu mai rămâne decât ca personajele de care vorbeam să joace țara la ruletă și s-o piardă. Și culmea, nimeni să nu poată face nimic pentru a stopa această efervescență demolatoare fără sfârșit…

0 Comments

No Comment.