PSD a retras sprijinul politic ministrului Justiţiei, Tudorel Toader

PSD a decis să retragă sprijinul politic pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader. Votul dat în Comitetul Executiv al social democraților a fost covârșitor în favoarea retragerii susținerii.

Ședința Comitetului Executiv al PSD a fost convocată special pentru a decide soarta Ministrului Justiției. Votul a avut loc chiar în ziua în care este dezbătută în senat o moțiune simplă care-l vizează pe Tudorel Toader.

Vot covârșitor contra lui Toader

Membrii CEx au decis aproape în unanimitate retragerea sprijinului politic lui Tudorel Toader. Nu a votat liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care, în cursul dimineții, declarase că ministrul Justiției este ”un bun profesionist, cu prestigiu ridicat în lumea universitară”.

În ultimele sale declarații, Tudorel Toader a dat de înțeles că nu are de gând să demisioneze, ci va renunța la funcție doar în cazul demiterii.

”Voi fi ministru până când în Monitorul Oficial apare un nou ministru. Voi ţine cont de ceea ce va scrie în Monitorul Oficial. Eu plec de la minister când văd în Monitorul Oficial că X e ministru”, a declarat marți Tudorel Toader.

Tensiuni între Toader și Dragnea

Votul din Comitetul Executiv al PSD vine după ce, în ultima perioadă, între ministrul Justiției și șeful social democraților au apărut tensiuni. Liviu Dragnea s-a arătat tot mai critic față de Tudorel Toader, în declarațiile publice.

”Am avut un respect foarte mare pentru Tudorel Toader, am şi acum, dar a greşit foarte mult. Ca membru al unui Guvern asumat de un partid mare, într-o perioadă destul de agitată exact din motivele astea false, nu poţi să te joci cu aşa ceva. Aici este vorba despre o responsabilitate foarte mare pe care trebuie să ţi-o asumi şi nu poţi să enunţi ceva după care să te joci cu enunţul, mai ales că sunt foarte sensibile. Asta este cea mai mare supărare”, a declarat Liviu Dragnea, într-o apariție televizată pe 11 aprilie.

Moţiune simplă contra lui Tudorel Toader

Marți a fost programată dezbaterea unei moțiuni simple, inițiată de opoziție contra Ministrului Justiției. Moțiunea, care va fi dezbătută de Senat, a fost amânată de trei ori în ultima perioadă, conform observator.tv.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns