Provocarea studenților UPT de la arhitectură: un restaurant în aeroport

aeroport

Provocarea studenților UPT de la arhitectură: un restaurant în aeroport

Holul Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara a găzduit vernisajul unei expoziții devenite deja tradiționale, ce reunește proiectele de final de an ale studenților din anul I de la masterul „Tendințe, materiale și tehnologii noi în arhitectura de interior” din cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism a UPT, specializarea Mobilier și Amenajări Interioare.

De această dată, studenții, îndrumați cadrele didactice ș.l.dr.arh. Cristina-Maria Povian și arh.dr.ing Mihai Muțiu, au propus posibile variante ale unui restaurant situat ipotetic în cadrul Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Marele premiu la Loto, în valoare de peste 1,71 milioane de lei, a fost câștigat

La baza soluțiilor de proiectare propuse a stat promovarea specificului românesc, lucrările fiind realizate de masteranzi în detaliu, incluzând restaurantul, barul, zona de lounge, hol-acces, recepție, garderobe.

Studenții masteranzi au avut ocazia de a se confrunta cu o situație identică cu cele reale, de la gestionarea bugetului ( un milion de euro) și alegerea materialelor, până la stabilirea corpurilor de iluminat, a cromaticii și a denumirii restaurantului.

Au rezultat, astfel, propuneri originale, evocând ideea de călătorie, de zbor, mergând de la influența naturii până la tradiții românești inspirate de culori (albastru de Voroneț) sau forme (Pasărea măiastră a lui Brâncuși).

Expoziția poate fi vizitată, la Biblioteca UPT, pe toată perioada lunii iunie, în cadrul programului de lucru (de luni până joi între orele 9 – 20, vineri între 9 – 18.)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns