PROTESTE la Guvern, după ce senatorii jurişti au decis GRAŢIEREA CORUPŢILOR. Românii, iar ÎN STRADĂ

gratiere 2

Sute de persoane protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei, din Capitală, faţă de amendamentul adoptat în Comisia Juridică din Senat, care prevede graţierea persoanelor condamnate pentru luare sau dare de mită şi trafic sau cumpărare de influenţă.

Au trecut trei luni de când aproximativ 600.000 de oameni au ieșit în stradă atât în București, cât și în alte orașe din țară, pentru a protesta față de decizia Guvernului de a adopta noaptea, pe furiș, un proiect de Ordonanță de Urgență privind modificarea legislației penale care i-ar fi scăpat de închisoare pe cei acuzați de anumite fapte de corupție.

Acum, senatorii juriști au aprobat propunerile prin care condamnaţii pentru dare sau luare de mită şi pentru trafic de influenţă vor fi graţiaţi. Aleşii din Comisia juridică a Senatului au reluat, miercuri, dezbaterile pe marginea proiectului de lege al graţierii, după ce săptămâna trecută au adoptat o serie de amendamente, printre care şi graţierea tuturor pedepselor de până în trei ani.

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat ”surprins neplăcut” de decizia senatorilor.

Manifestanţii din Piaţa Victoriei scandează „Hoţii!”. Protestul a fost anunţat pe paginile de socializare.

„Comisia juridică a Senatului a adoptat, miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

DATI SHARE MASIV! Trebuie sa ne aparam tara de hoti”, se arată în mesajul postat pe paginile de socializare.

Sursa: realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “PROTESTE la Guvern, după ce senatorii jurişti au decis GRAŢIEREA CORUPŢILOR. Românii, iar ÎN STRADĂ

  1. Cinste lor acesti juristi sunt niste vizionari pentru ca daca nu se schimba codul penal peste niste ani ramanem fara politicieni daca pot fi numiti asa acesti fanarioti care au pus mana pe aceasta tara si nu cred ca exista modalitate de starpirea lor ca cei noi mostenesc totul de la cei vechi si inca sant mai hrapareti si mai fara scrupule pentru soiul de politicieni ca ai nostri exista doar un remediu glontul ca din parnaie scapa ba cu carti ba cu ordonante sau legi facute anume pentru ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *